10.8 C
De Bilt

Losserse Verkeersquiz 2021 via livestream

Losser – De finales van de Grote Losserse Verkeersquiz 2021, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vonden vanmorgen op een bijzondere manier plaats. Pascal Tan – bekend van tv-programma’s als het Klokhuis en Checkpoint  – presenteerde de quiz, maar dit keer waren de klassen aanwezig via speciale livestreams. Basisschool De Martinus won en mag door naar de Overijsselse finale.

Vijf klassen gingen de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Met op het podium twee enthousiaste kinderen per school aan de zijde van Pascal én fanatieke leerlingen op het puntje van hun stoel in de klas, was de spanning om te snijden! 

Voorrondes Verkeersquiz

Voorafgaand aan de finale hebben in mei bijna alle Losserse basisscholen deelgenomen aan de voorrondes van de Grote Losserse Verkeersquiz 2021. De vijf scholen met de hoogste scores uit de voorronde mochten vandaag meedoen aan de finale op het podium en via een live uitzending in het theater. 

Verkeerseducatie

De gemeente Losser werkt al sinds de jaren ’70 aan het verbeteren van het fietsklimaat en dus ook aan de fietsveiligheid. De gemeente vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk. Wethouder Anja Prins “We willen dat iedereen zo veilig mogelijk kan deelnemen aan het verkeer. Verkeerslessen voor kinderen zijn dan ook essentieel om te zorgen voor voldoende verkeerskennis bij deze kwetsbare groep in het verkeer. De Grote Losserse Verkeersquiz helpt bij het verbeteren van deze verkeerskennis en is een prachtig jaarlijks terugkerend evenement waarin verkeerseducatie en spelplezier samenkomen.”

De eindstrijd

Per school speelden de twee beste leerlingen vandaag op het podium in de finale. Klasgenoten moedigden hen vanuit de klas aan met spandoeken en konden de score zien op een groot scherm. De jonge deelnemers beantwoorden vragen over Losserse verkeerssituaties. Het zijn praktijkgerichte situaties uitgebeeld door middel van foto’s, video’s of situatieschetsen, die de leerlingen zelf ook vaak tegen komen. 

Elke school heeft afgelopen week een korte presentatie opgenomen of voorbereid over een bepaalde verkeerssituatie, waarmee in de finale extra punten kon worden verdiend. De leerlingen zijn er duidelijk druk mee geweest, want de mooiste presentaties kwamen voorbij. Van korte toneelstukjes over de dode hoek tot uitleg over de voordelen van richting aangeven op je fiets.

Basisschool De Martinus naar Overijsselse finale

Na een spannende strijd is Basisschool De Martinus de winnaar met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht. Het duo wint de wisselbeker én vertegenwoordigt aanstaande woensdag de gemeente Losser in de finale van de Grote Overijsselse Verkeersquiz 2021. Wethouder Anja Prins reikte de beker uit aan de dolblije leerlingen van de winnende school. De prijs voor de school met het leukste spandoek is gewonnen door Basisschool Verrekijker.

Partners

De Grote Losserse Verkeersquiz wordt elk jaar georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Losser. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio