1.7 C
De Bilt

Medewerkers Wijkwijzers in het zonnetje tijdens feestelijke opening 10e Wijkwijzer

Op 22 september vond de opening van de 10e Wijkwijzer bij EV & AC De Tubanters 1897 plaats. Tijdens de opening werden de teams van de wijzer in het zonnetje gezet voor hun tomeloze inzet om de Wijkwijzer succesvol te maken. Met de opening van de 10e wijzer wordt invulling gegeven aan het raadsbesluit van mei 2021 in Enschede om de Sociale Basis en de toegang tot zorg en ondersteuning te versterken.

De Vrije Ruimte

De 10e wijzer is sinds 5 september actief bij De Vrije Ruimte aan de Olympialaan 20 in Enschede. Vanaf nu hebben inwoners van Enschede op 10 plekken in de stad eenvoudig toegang tot zorg en hulp. Zij kunnen bij de Wijkwijzer terecht met vragen over administratie, steun bij het opvoeden, beter bewegen, voorkomen van eenzaamheid of vrijwilligerswerk. Daarnaast ondersteunt de wijzer ook bij bewonersinitiatieven of ideeën voor de wijk.

Wijkwijzer

De inwoners krijgen hulp van een enthousiast team van deskundige vrijwilligers. Dit gebeurt onder leiding van een coördinator van een van de partners Twentse Alliantie Alifa, SVEN/Inclusio en Power. Daarnaast bestaat het team uit wijkteammedewerkers die helpen bij het zoeken naar passende ondersteuning voor inwoners.

“De Wijkwijzer bij De Vrije Ruimte, op het terrein van voetbalclub Tubanters1897, ligt op een mooie centrale plek voor de bewoners van Varvik-Diekman en Hogeland. Naast de wijzer zijn nog allerlei andere organisaties actief bij de Vrije Ruimte”, aldus Cindy Reuver, Coördinator Wijkwijzer De Vrije Ruimte.

Wijkgerichte aanpak

Tijdens de Wijkwijzermarkt informeerden de medewerkers wethouder Arjan Kampman over de activiteiten bij de wijzers in de stad. Ook vertelden zij over de uitdagingen waarmee de wijzers te maken hebben en hun ideeën om de wijzers verder te ontwikkelen. Wethouder Arjan Kampman: “Het is goed om te zien dat er mooie ontwikkelingen ontstaan tussen de samenwerkingspartners in de stad. We zien dat inwoners baat hebben bij de laagdrempelige toegang van de Wijkwijzer. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van de energietoeslag of hulp bij het aanvragen van zorg vanuit de Wmo. Met deze spilfunctie past de wijzer goed in onze ambitie van de wijkgerichte aanpak”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio