19 C
De Bilt

Meld het anoniem bij vermoedens van criminele activiteiten!

Hellendoorn – Per 1 maart 2023 werkt de gemeente Hellendoorn samen met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Jorrit Eijbersen en Marc Janssen van het meldpunt tekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt vanaf 1 maart 2023 relevante signalen over criminaliteit en fraude.

De samenwerking versterkt de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Burgemeester Eijbersen: “Belangrijk is dat we ondermijnende criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Laten we met elkaar onze samenleving nog veiliger maken.”

Anoniem melden

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Bij Meld Misdaad Anoniem wordt gemeld over vermoedens van ondermijnende criminaliteit, bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Marc Janssen: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent.

Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Waar melden?

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio