7.7 C
De Bilt

Een mening over het openbaar groen in Haaksbergen? Geef die dan!

Haaksbergen – Hoe groen vinden inwoners Haaksbergen? Wat is hun mening over het openbaar groen? En wat moet er anders? De gemeente is benieuwd wat Haaksbergenaren vinden van het openbaar groen binnen de bebouwde kom van Haaksbergen en vraagt inwoners een vragenlijst in te vullen via samenhaaksbergen.nl. De reacties worden gebruikt voor een nieuwe groenvisie, waarin wordt vastgelegd welke kant het de komende jaren opgaat met het openbaar groen in de dorpen.

In de maand oktober gingen vertegenwoordigers van de gemeente en bureau Green Engineers al de wijken in. Wijkraden en buurtbewoners konden tijdens buurtbijeenkomsten hun mening geven en vertellen wat zij belangrijk vinden in hun directe omgeving. Nu is er nogmaals de mogelijkheid, maar dan online. De gemeente ontvangt heel graag reacties van mensen die zelf het beste hun groene (of juist te grijze) omgeving kennen.

Want bomen, struiken, planten en bloemen zijn belangrijker dan ooit. Ze kunnen helpen om vervelende gevolgen van klimaatverandering – zoals hitte of wateroverlast – te beperken. In de nieuwe groenvisie wordt onder meer rekening gehouden met klimaatverandering en het stimuleren van biodiversiteit.

Mening geven

De enquête bevat vragen over uw mening van het openbare groen binnen de grenzen van de bebouwde kom. Denk aan parkjes, plantsoenen, bomen en de omgeving van speelplekken in Haaksbergen, Sint Isidorushoeve en Buurse. Meedoen kan nu via samenhaaksbergen.nl. Niet alleen inwoners worden geraadpleegd over hun kijk op het openbaar groen, ook groene organisaties (zoals IVN en de imkervereniging), raadsleden en deskundigen van de gemeente brengen kansen en bedreigingen met elkaar in beeld. In februari is er een bijeenkomst in het gemeentehuis. Daar kunnen geïnteresseerden horen wat de belangrijkste resultaten zijn van wat er tot nu toe is opgehaald en wat de vervolgstappen zijn richting de groenvisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio