6.9 C
De Bilt

Met de BiebBoys blijven lezen in de zomervakantie!

Tijdens de zomervakantie kun je lekker blijven lezen. Met De Grote BiebBoys Zomerchallenge kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar de hele zomer met boeken en lezen bezig zijn. Maar wie zijn de BiebBoys? Dat zijn Joran en Kees, twee jongens die gek zijn op boeken en met toffe challenges laten zien dat boeken leuk zijn!

De Biebboys

Voor de vakantie solliciteren Kees en Joran bij camping Timboektoe. Ze willen werken in het animatieteam. Campingbaas Tim wil niks weten van boeken. Ze mogen dan ook niks tippen, aanraden of vertellen over boeken. Maar of dat lukt… Er is een hele coole poster ontwikkeld met daarop 10 challenges die kinderen kunnen uitvoeren. Challenge uitgevoerd? Plak dan een sticker!

Biebboys banner – Afbeelding: © Bibliotheek Twenterand

Gratis in de bibliotheken Twenterand

De BiebBoys poster en het stickervel zijn nu gratis verkrijgbaar in de bibliotheken in Den Ham, Vroomshoop, Westerhaar en Vriezenveen. Dit mag je niet missen! Bij één van de opdrachten los jij het mysterie op in de Bibliotheek en ontvang je zelfs een echte BiebBoy tattoo.

Vakantielezen

Ben je tussen de 6 en 8 jaar dan kun je meedoen met Vakantielezen. Haal de schatkaart in de bibliotheek en ga op reis naar Lachland, Sportmanië of naar Avonturenland. Via de website www.vakantie-lezen.nl vind je opdrachten om in ieder land te doen. Speel lettertwister met stoepkrijt of een taalspel met waterballonnen en vind zo de schat!

Doe ook mee met Vakantielezen en de Biebboys Zomerchallenge en verveel je deze vakantie niet. Haal de materialen in de bibliotheek en ga mee op reis!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio