13.5 C
De Bilt

Militaire oefening in Almelo en Reutum op 10 december 2018

Tubbergen – De Eenheid 11 Geneeskundige Compagnie (11 Gnk-cie) doet op 10 december met 100 militairen en ongeveer 30 voertuigen een militaire oefening. De geneeskundige militairen beoefenen geneeskundige activiteiten en worden bijgestaan door militairen van de Nationale Reserve (Natres). De eerste oefening vindt plaats (van 13.00 tot 16.30 uur) in en rondom het Polman Stadion te Almelo. De tweede vindt plaats (van 17.30 tot 23.30 uur) in en rondom Discotheek Bays te Reutum.

 

De oefenende eenheid gebruikt voor deze oefening geen (oefen)munitie. De militaire oefening zal zich via openbare wegen verplaatsen. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder te voorkomen. Deze oefening gebeurt bewust niet op een terrein van defensie omdat deze militairen hulp moeten kunnen bieden bij grote noodsituaties op iedere locatie.

 

Schaderegeling

Indien er ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade is ontstaan door de oefening, kan men contact opnemen met het Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims via 030 – 2180420 of Jdvclaims@mindef.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio