20.3 C
De Bilt

Militaire oefening tussen Ootmarsum, Oldenzaal en Weerselo

Oldenzaal – De Eenheid Vuursteunschool ‘t Harde doet van dinsdag 4 tot en met donderdag 6 september met 12 militairen en drie voertuigen een militaire oefening. De deelnemers houden een oefening in het kader van de Leiderschapstraining en Vorming. Zij gaan van start in de omgeving van Ootmarsum en eindigen op Het Hulsbeek bij Oldenzaal. De militairen zijn bewapend, maar er wordt geen munitie of oefenmunitie gebruikt.

Overlast vermijden

De oefenende eenheid maakt zo veel mogelijk gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. In andere gevallen wordt vooraf toestemming gevraagd aan de rechtmatige eigenaar of beheerder. Er wordt alles aan gedaan om overlast en hinder te voorkomen.

In het verleden zijn er meerdere militaire oefeningen gedaan in deze regio. Toen waren er niet veel problemen met overlast. Het is de verwachting dat dat nu ook weer zo zou zijn. Er zijn veel voorzorgsmaatregelen getroffen om mogelijke schade van de oefening te voorkomen.

Schaderegeling

Indien er ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade is ontstaan door de oefening, kan men dit melden op onderstaand adres. Graag zoveel mogelijk gegevens vermelden, zoals: eenheid, voertuig kenteken, datum en tijd, plaats, soort schade etc.

Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims

Postbus 90004

3509 AA Utrecht

Telefoon 030 – 2180420

Jdvclaims@mindef.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio