2 C
De Bilt

Minister Ingrid Van Engelshoven brengt werkbezoek aan Twente

Enschede – Minister Ingrid van Engelshoven (OCW) brengt maandag 19 februari een werkbezoek aan Hengelo en Enschede. Tijdens dit bezoek bekijkt ze wat in Twente op het gebied van het aantrekken, boeien en binden van talent bereikt wordt door de unieke samenwerking tussen kennisinstellingen, culturele instellingen, bedrijfsleven en gemeente. Met lef worden hier nieuwe initiatieven gestart en projecten en diensten ontwikkeld met innovatie als magneet voor talent. Tijdens het werkbezoek is er veel aandacht voor de factoren die de stad en regio uniek maken. De pers is welkom om bij het bezoek aanwezig te zijn.

Opening centrum voor precisietechnologie Oost Nederland

Tijdens het bezoek aan ROC van Twente in Hengelo opent de minister het Centrum voor Precisietechnologie Oost Nederland (ROC van Twente en het bedrijfsleven, waaronder DEMCON). Het centrum is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking op het gebied van onderwijs en bedrijfsleven. Vanuit het bedrijfsleven is een sterke vraag naar specifiek opgeleide technisch onderlegde mensen. Sinds augustus 2017 biedt het ROC van Twente daarom de opleidingen Researchinstrumentmaker en Verspaningstechnoloog aan, waardoor de vakspecifieke kennis binnen de regio kan worden behouden. Ook de unieke restauratieopleidingen die de minister bezoekt zijn tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen het bedrijfsleven, de stichting RIBO (Scholing, Restauratie en Innovatie in de bouw in Overijssel) en ROC van Twente.

Lancering Enschede Lab

Enschede staat bekend als stad van innovatie. De aanwezige ruimte, kennis en faciliteiten bieden ideale omstandigheden om tot baanbrekende innovaties te komen. De intensieve samenwerking tussen partners in de regio is nodig voor een duurzame economische ontwikkeling van de stad en regio. Het Ondernemerslab (ROC van Twente), Stadslab en FabLab (Saxion), het DesignLab (Universiteit Twente) en de AKI werken met studenten, inwoners en de gemeente samen aan innovatieve, duurzame oplossingen voor de stad van morgen. Studenten vanuit alle niveaus en richtingen werken multidisciplinair samen aan maatschappelijk ingestoken vraagstukken. Met hun sterke motivatie, actuele kennis en creatieve en ondernemende vaardigheden dragen studenten bij aan het ontwerpen van vernieuwende oplossingen. De labs stellen hun infrastructuur, faciliteiten en medewerkers beschikbaar. Tijdens het werkbezoek wordt het Enschede Lab officieel gelanceerd en gaan de eerste projecten van start. 

 

Cultuur: verbinding met kwaliteit

Ook de cultuur in Enschede is volop in ontwikkeling. Naast de 4 BIS instellingen (Rijks Museum Twente, Orkest van het Oosten, Jeugd Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera) zijn er tal van initiatieven om de stad en haar omgeving te voorzien van ontspanning, verrijking, en verbinding. Samenwerking, educatie, tentoonstellingen en voorstellingen van internationale niveau vormen het kloppend hart van cultureel Enschede.

 

Programma werkbezoek

Het programma is gezamenlijk georganiseerd door de kennisinstellingen, culturele instellingen, bedrijfsleven en de gemeente Enschede. De minister bezoekt achtereenvolgens RIBO, ROC van Twente, Universiteit Twente, Rijksmuseum Twenthe, Museum TwentseWelle, Saxion Hogeschool en de Nederlandse Reisopera.

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio