7.7 C
De Bilt

Nieuw: Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug

De HORT, Hellendoornse Ondernemers in Recreatie en Toerisme, Toeristisch Bureau Hellendoorn en Salland Marketing lanceren een nieuwe fietsroute onder de naam ‘Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug’. De fietsroute, onderdeel van het leaderproject De Slinger van Salland, is 70 km lang en neemt de fietser mee langs de lekkerste streekproducten in de gemeente Hellendoorn. “We willen toeristen en bewoners verrassen met de lekkerste streekproducten, waardoor ze hopelijk net zo verslingerd raken aan Salland en de Sallandse Heuvelrug als wij!”, aldus Helen Kijftenbelt van Herberg de Pas in Haarle. 

Smaakfietsroute

Spring op de fiets en fiets de Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug. De culinaire route voert je niet alleen door de prachtige afwisselende natuur van de Sallandse Heuvelrug en het Twents Reggedal, maar ook door de dorpen Haarle, Hellendoorn en Nijverdal. Voor de complete route heb je een hele dag nodig, zeker als je nog eens ergens wilt stoppen: om streekproducten te proeven en te kopen of om een terrasje te pikken of te genieten van een heerlijke lunch. 

Streekproducten van Salland 

Naast mooi is deze route ook nog eens lekker. De Smaakfietsroute Sallandse Heuvelrug laat je kennismaken met de pure smaken van de streek en de gastvrijheid van de boeren. Verspreid langs de route vind je diverse streekproducten, waar je zeker even moet stoppen om lekkers voor thuis te kopen. Geniet o.a. van huisgemaakte zuivel, kefir, echte boter, ambachtelijk gemaakte kaas en duurzaam en eerlijk vlees. Maar ook vers gerookte producten, huisgemaakte jam in verrassende smaken en (h)eerlijke chocolade staan op het menu van deze route. Als je de hele route fietst, komt je maar liefst langs 9 adressen met streekproducten. 

Vooraf route goed plannen

Let op: niet alle boerderijen en landwinkels liggen direct aan de route. Plan dus vooraf goed je route, zodat je weet bij welke knooppunten je even van de route moet afwijken. Controleer voor je op stap gaat ook de openingstijden van de diverse streekproductwinkels, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan. 

De route is beschreven vanaf de Tourist Info in Nijverdal, maar je kunt de route natuurlijk op elk gewenst knooppunt beginnen. De routefolder is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info en de deelnemende overnachtingslocaties, horeca en streekproducenten. De route is ook te downloaden als een GPX bestand en online te bekijken op de website www.slingervansalland.nl en www.visithellendoorn.nl 

7 Sallandse fietsslingers in 2021 

In de loop van 2021 worden nog drie nieuwe slingers van Salland gepresenteerd, waardoor de fietser ruim 250 km kan slingeren door Salland en via elke slinger weer een ander verhaal ontdekt. Van elke slinger wordt (of is) een route folder gemaakt en de eerste vier slingers kun je downloaden op www.slingervansalland.nl. Het project ‘Slinger van Salland’ is mogelijk gemaakt met een bijdrage van leader; Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling. 

Salland Marketing is onderdeel van MarketingOost 

MarketingOost is de toonaangevende partij op de Vrijetijdseconomie die vanuit de rol van regisseur, adviseur en strategisch partner staat voor de (de belangen van) de sector. Op de fundering van smart data en vanuit de kracht van de vrijetijdseconomie, waarbij we gericht aanbodontwikkeling aanjagen, ontwikkelen we de bestemming Overijssel om deze vervolgens nationaal en internationaal te vermarkten.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio