12.2 C
De Bilt

Nieuwe manier van afvalinzameling voor ondernemers binnenstad Enschede

De gemeente Enschede introduceert een nieuwe manier van afvalinzameling voor ondernemers in de binnenstad. Op afspraak haalt het bedrijf InzamelHelden met een elektrische bakfiets afval op bij de voordeur. Zij doet dat in samenwerking met bestaande afvalinzamelaars. Met deze nieuwe manier van afvalinzameling werkt de gemeente aan een mooiere, schonere en veiligere binnenstad.

Gemak, snelheid, een schoner en mooier straatbeeld en minder vrachtverkeer in de binnenstad van Enschede. Met de komst van InzamelHelden hoopt de gemeente een groot verschil te zien op straat.

Afval kwijt op afspraak

Vanaf 1 februari haalt het bedrijf InzamelHelden met elektrische bakfietsen afval op aan de voordeur van ondernemers. Dit doen zij in samenwerking met bestaande afvalinzamelaars. Ondernemers kunnen via de webapp een afspraak maken voor het laten ophalen van hun afval waarna de bakfiets voorrijdt. Verschillende ondernemers hebben zich inmiddels al aangemeld. Zo is het mogelijk beter afval te scheiden, hoeven ze niet meer met zware zakken naar containers te lopen en staat afval minder lang in de weg op de bedrijfsvloer. Dit kan voor ondernemers financiële voordelen opleveren en is goed voor het milieu.

Containers maken plaats voor groen

De nieuwe manier van afvalinzameling zorgt ook voor verandering van het straatbeeld. De ondergrondse bedrijfsafvalcontainers verdwijnen eind januari en maken plaats voor grote bakken met groen en bloemen. Ondernemers kunnen nog wel gebruik maken van ondergrondse bedrijfsafvalcontainers net buiten het stadserf. Ondernemers zijn op de hoogte van de veranderingen.

Proef afvalinzameling voor een jaar

De samenwerking met afvalinzamelaars en InzamelHelden betreft een proef van een jaar. Enschede is de eerste stad in Oost-Nederland die gebruik maakt van deze nieuwe manier van afvalinzameling. In 5 andere steden is de proef al een succes. De proef wordt in de loop van het voorjaar uitgebreid naar inwoners van de Enschedese binnenstad. Inwoners ontvangen tegen die tijd een brief met uitgebreide informatie.

Meer informatie over de werkwijze van Inzamelhelden is te vinden op www.inzamelhelden.nl

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio