9 C
De Bilt

Noodbevel nodig om alternatieve carnavalsoptocht Kroegtijgers te stoppen

Geesteren – Vanochtend is in Geesteren na het opleggen van een noodbevel een alternatieve carnavalsoptocht van de jeugdcarnavalsvereniging de Kroegtijgers per direct ontbonden. Dit noodbevel was nodig omdat de vereniging de officiële waarschuwing die de gemeente gisteravond deed, opzettelijk heeft genegeerd.

Alternatieve optocht voorkomen

Na de oproep van de Kroegtijgers voor een alternatieve optocht, heeft de gemeente zaterdagavond contact opgenomen met de voorzitter van de Geesterense jeugdvereniging. Hierbij is nadrukkelijk gewaarschuwd om de optocht niet door te laten gaan. Toen vanochtend toch zo’n 40 auto’s, waarvan enkele voorzien van aanhangwagens met muziek de straat op gingen, heeft de burgemeester van de gemeente Tubbergen een noodbevel uitgevaardigd.

“Ontzettend jammer dat dit nodig is”

Wilmien Haverkamp-Wenker, burgemeester Tubbergen

“Ontzettend jammer dat dit nodig is”, zegt de burgemeester. “Let wel, we begrijpen dat het heel jammer is dat carnaval niet door kan gaan. Daarom hebben we veel waardering voor de verenigingen die moeite hebben gedaan voor het organiseren van alternatieve, online carnavalsgala’s. We vinden het ontzettend jammer dat de jeugd, die eigenlijk het meest digitaal vaardig is, hier niet op heeft aangehaakt en ondanks een flinke waarschuwing toch een optocht heeft gehouden. Dit was voor mij de reden om een noodbevel af te kondigen.” De optocht is gestaakt na het uitvaardigen van het noodbevel. De gemeente en politie zijn nu nog in beraad over eventuele stappen tegen de vereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio