13.6 C
De Bilt

Gemeente Oldenzaal neemt 7 duurzame elektrische auto’s in gebruik

Op woensdag 9 augustus nam de gemeente Oldenzaal 7 elektrische auto’s in gebruik. Wethouder Evelien Zinkweg ontving de auto’s op de gemeentewerf aan de Lübeckstraat.

Als er nieuwe auto’s of materialen aangeschaft moeten worden, kijkt de gemeente naar een duurzame oplossing. Aangezien elektrische wagens duurzamer zijn en voor minder CO2-uitstoot zorgen dan de huidige dieselauto’s, stapt de gemeente gedeeltelijk over op elektrische auto’s.

Verduurzaming wagenpark

Wethouder Evelien Zinkweg: “Met de aanschaf van deze elektrische auto’s zetten we weer een volgende stap in de verduurzaming van ons wagenpark. Dit doen we op logische vervangmomenten, totdat ons hele wagenpark verduurzaamd is.”

Zonnepanelen Oldenzaal voor elektrisch wagenpark

Het team Buitenbeheer beschikt over circa 50 voertuigen. Met de nieuwe auto’s erbij, zijn er in totaal 15 elektrische wagens, waarin uitvoerders en opzichters van de gemeente gaan rijden. De gemeente Oldenzaal beschikt over een grote hoeveelheid zonnepanelen op het gemeentelijk vastgoed die stroom opwekken waarop de auto’s kunnen rijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio