11.5 C
De Bilt

Omgeving Twentebad op de schop: veiliger en beter bereikbaar

Op 5 april 2023 start aannemer Strukton, in opdracht van de gemeente Hengelo, met het herinrichten van het gebied rondom het Twentebad. De bezoekersaantallen van het bad zijn in de jaren voor corona flink gestegen: in 7 jaar een toename van 100.000 bezoekers! Om parkeeroverlast langs de Timmersweide en Lage Weide te voorkomen wordt de parkeerplaats uitgebreid. Autoverkeer krijgt een eigen route en voor de fietser wordt het een stuk duidelijker én vooral veiliger. De werkzaamheden moeten voor de zomervakantie klaar zijn.

Wethouder Hanneke Steen is enthousiast over de nieuwe inrichting. ‘Dit is op meerdere gebieden goed nieuws. We zorgen voor een veiligere verkeerssituatie, een betere bereikbaarheid én minder overlast voor de buurt.’

Twentebad: daar kom je op de fiets!

Ga je lekker zwemmen? Dan stap je natuurlijk op de fiets. Dat wordt na de herinrichting nog aantrekkelijker. Auto’s vanaf de Lage Weide rijden straks niet meer voor het Twentebad langs, maar over het parkeerterrein. De bestaande weg langs het Twentebad wordt een fietspad. Langs het nieuwe fietspad en bij de entree komen 444 fietsparkeerplekken. Hiermee wordt de situatie voor fietsers en mensen die van én naar het parkeerterrein lopen, een stuk duidelijker en veiliger.

Uitbreiding parkeerterrein

De huidige parkeerplaats staat regelmatig vol. Parkeren langs de Timmersweide of Lage Weide willen we voorkomen. Daarom wordt het parkeerterrein voor auto’s verbeterd en uitgebreid. Er komen 57 parkeerplaatsen voor auto’s bij, dat brengt het totaal op 309 parkeerplekken. Leuk weetje: de stenen die bij deze uitbreiding worden gebruikt komen
rechtstreeks van het oude marktplein! Dichtbij de entree komen ook parkeerplaatsen voor mindervaliden. Vanaf die parkeerplaatsen kunnen zij drempelloos met rolstoel of rollator het Twentebad binnenkomen, via het nieuwe plein bij de entree.

Start werkzaamheden op 5 april

Strukton start op 5 april met de werkzaamheden, die in fases worden uitgevoerd. Ilija Melisie, manager van het Twentebad, verzekert dat het Twentebad tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar én toegankelijk blijft voor iedereen. De werkzaamheden moeten voor de zomervakantie klaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio