7.7 C
De Bilt

Ondernemer houdt club gesloten

Enschede – “Het is op dit moment nog onvoldoende duidelijk hoe de grote clusterbesmetting in een Enschedese discotheek is ontstaan. Feit is dat we te maken hebben met bijna 200 besmettingen, maar het is belangrijk dat we achterhalen hoe dit heeft kunnen ontstaan”, aldus burgemeester Onno van Veldhuizen. “Het is goed dat de ondernemer uit voorzorg dat deel van zijn bedrijf gesloten heeft. Dat geeft tijd om uit te zoeken wat de oorzaak kan zijn geweest”. De burgemeester wil niet vooruit lopen op de uitkomsten van de onderzoeken die nu lopen. “De GGD is bezig met het bron- en contactonderzoek, waaraan de ondernemer volop medewerking verleent. Zolang dat niet is afgerond past het niet om voorbarige conclusies te trekken.”

Ondernemer zoekt Oorzaak

De ondernemer had, voorafgaand aan de openstelling op zaterdag 26 juni, een uitgebreid plan van aanpak opgesteld, inclusief verscherpte toegangscontrole en extra beveiligingsmensen. Op de bewuste zaterdagavond zijn er geen ongeregeldheden geconstateerd waardoor Handhaving of Politie in actie moesten komen. “We zijn net als iedereen enorm geschrokken en nemen deze zaak hoog op. Sinds medio vorige week zijn we in gesprek met alle betrokken partijen om te kijken waar het mis is gegaan. Zodra daarover meer duidelijkheid ontstaat, kunnen we passende maatregelen nemen. Voor nu is voorzichtigheid geboden.”

Dit incident leert dat we nog niet van het coronavirus af zijn. Ondanks stijgende vaccinatiecijfers en dalende besmettingscijfers en minder ziekenhuisopnamen moeten we ons aan de basisregels houden: anderhalve meter afstand, testen voor toegang en thuisblijven bij verkoudheid of koorts. “We hebben nu gezien dat corona nog steeds onder ons is. Ik ga ervan uit dat iedereen, jong of oud, ondernemer, werknemer of bezoeker, na deze waarschuwing, zijn of haar verantwoordelijkheid pakt. Alleen dan komen we echt van corona af”, aldus burgemeester Van Veldhuizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio