19 C
De Bilt

Ondernemersfonds gaat verder in Twenterand

Burgemeester en wethouders van Twenterand hebben besloten om verder te gaan met het Ondernemersfonds. Zo wordt voortgebouwd op de eerdere gezamenlijke inzet met alle ondernemers en het onderwijs in Twenterand. Met het fonds wordt de Twenterandse economie versterkt, krijgt de lokale werkgelegenheid een flinke stimulans en wordt de arbeidsmarkt van onderaf versterkt door investeringen in scholing van jongeren en volwassenen.

Ondernemersfonds

Wethouder Economie en detailhandel Aimée van der Ham is blij dat het Ondernemersfonds doorgaat. “In een plattelandsgemeente als Twenterand is het ondernemerschap enorm gevarieerd”, legt Van der Ham uit. “In de kernen, de bedrijventerreinen en in het buitengebied. En ook in alle soorten en maten. Van kleine MKB-bedrijven tot grote bouwondernemingen en van detailhandel tot recreatieve en agrarische ondernemers. Twenterand heeft het allemaal. Al die ondernemers zijn belangrijk om onze gemeente vitaal te houden en te versterken. Dat doen we met dit Ondernemersfonds.”

Mooie resultaten

Al in 2015 kwam de gemeenteraad van Twenterand met het idee voor het Ondernemersfonds. “Nu, zeven jaar later, gaan we er graag mee door”, concludeert de wethouder. “Want het is gebleken dat we met deze gezamenlijke aanpak veel kunnen bereiken. De resultaten over de afgelopen periode zijn bijzonder hoopgevend en daarom willen alle betrokkenen er graag mee verder. We zetten het geld in voor versterking van economie, werkgelegenheid en arbeidsmarkt. Dat laatste doen we door scholing van jongeren en ook volwassenen. Doel van het fonds is ook het versterken van de samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs.”

Inspraak

De nieuwe Regeling van het Ondernemersfonds is tijdens de inspraakperiode te bekijken op de website van de gemeente. De verschillende ondernemersverenigingen zijn georganiseerd in Twenterand BV samen met LTO Noord. Na de zomervakantie gaat de gemeente samen met hen in gesprek over de verdere uitvoering. De inspraakperiode is vier weken en loopt van 22 augustus tot en met 18 september.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio