6.9 C
De Bilt

Onderzoek naar mogelijkheden voor het beleefbaar maken van het Kanaal Almelo-Nordhorn

Almelo Een beleefbos, een blote voetenpad of een winterterras. Er leven volop ideeën om het Kanaal Almelo-Nordhorn ‘toeristisch beleefbaar’ te maken, zonder dat het water daadwerkelijk bevaren wordt. Dit zijn de uitkomsten van de gesprekken en bijeenkomsten met ondernemers, omwonenden, toeristische- en natuurorganisaties.

Onderzoek naar mogelijkheden

Tijdens een gezamenlijke raadsvergadering tussen de gemeenten Dinkelland en het Duitse Nordhorn werd op 17 januari 2019 is de samenwerking tussen beide gemeenten bekrachtigd door het ondertekenen van een Resolutie. Vervolgens werd gestart met eerste echte samenwerkingsproject van de twee gemeenten: het ‘toeristisch beleefbaar’ maken van het Kanaal Almelo-Nordhorn tussen Nordhorn en Denekamp.

Waar in de eerste instantie gedacht werd aan het bevaarbaar maken van het kanaal dat sinds 1960 niet meer gebruikt is, werd na gesprekken met diverse partijen al snel duidelijk dat dit niet haalbaar zou zijn. Omwonenden en natuurorganisaties zijn van mening dat dit de rust en de natuur teveel zouden verstoren, daarnaast wegen de kosten die het bevaarbaar maken met zich meebrengt, niet op tegen de baten.

Kanaal Almelo-Nordhorn

In het onderzoekstraject werden wel allerlei andere ideeën naar voren gebracht die een bijdrage kunnen leveren aan het toerisme in en om Nordhorn en Denekamp/Ootmarsum. Denk hierbij aan het herstel van de oude ophaalbrug, een beleefbos, een terras op het water of een blotevoeten pad. Ook aan Nordhornse zijde leven allerlei ideeën, variërend van een Naturbildungsbot, een streekmarkt en een vaarroute naar het plaatselijke dierenpark. De haalbaarheid en betaalbaarheid daarvan wordt in de komende periode onderzocht.

Voor de uitvoering van het onderzoek is geld beschikbaar gesteld door Interreg (een Europese subsidie voor grensoverschrijdende projecten).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio