9 C
De Bilt

Onderzoek naar woonwensen van jongeren uit gemeente Losser

Losser – Alle jongeren van 18 t/m 27 jaar worden de komende dagen via een brief uitgenodigd om deel te nemen aan een online onderzoek naar hun woonwensen. Het college van B&W en de gemeenteraad zijn de opdrachtgevers voor dit onderzoek. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Kennispunt Twente, onderdeel van Regio Twente.

Mensen en woonwensen matchen

Wethouder Anja Prins: “Jongeren zijn belangrijk voor de gemeente Losser. Daarom wil de gemeente Losser graag een woningaanbod dat past bij de woonwensen van jongeren. Maar hoe kun je passende woningen aanbieden, als je als gemeente niet exact weet hoeveel jongeren verhuisplannen hebben en wat de woonbehoefte is van jongeren? En welke wensen ze hebben als het gaat om een woning en de woonomgeving? Daarom vragen we nu aan de jongeren uit de gemeente Losser om een online vragenlijst in te vullen. Het zou geweldig zijn als heel veel jongeren hun mening en wensen met ons delen.”

Persoonlijke brief

Alle jongeren in de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar uit de gemeente Losser worden via een brief op hun huisadres uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Elke jongere ontvangt persoonlijk een brief met een unieke inlogcode. Het project wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Kennispunt Twente, onderdeel van Regio Twente, het samenwerkingsverband van alle Twentse gemeenten.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

De resultaten van het woononderzoek worden bekend gemaakt, onder meer via de gemeentewebsite www.losser.nl. Het college en de gemeenteraad zullen de resultaten gebruiken bij het opstellen van beleidsplannen zoals de Woonvisie 2021 en bij het maken van verdere keuzes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio