10.4 C
De Bilt

Online energiecafé georganiseerd door gemeente Enschede

Enschede – Op donderdag 4 maart, van 19.30 tot circa 21.00 uur organiseert gemeente Enschede een online Energiecafé. Tijdens een interactief programma bespreken verschillende gasten vanuit de studio een aantal thema’s uit de ontwerp-Energievisie, waaronder elektriciteit, de gebouwde omgeving en mobiliteit.

Energiecafé

Vanaf 4 maart staat een link op www.enschede.nl/energievisie waarmee de uitzending van het energiecafé te volgen is. Inwoners kunnen tijdens de uitzending hun vragen over de ontwerp-Energievisie stellen door te mailen naar ingesprek@enschede.nl. Een aantal vragen wordt in de studio beantwoord en de overige vragen achteraf.

Energievisie

Op 8 februari stelde het college van burgemeester & wethouders de ontwerp-Energievisie vast. Daarin staat hoe de gemeente over wil gaan naar een aardgasvrije samenleving, hoe we onze elektriciteit duurzaam op willen wekken en hoe we om willen gaan met duurzaam vervoer. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop we wonen, werken en recreëren, want samen moeten we meer duurzame energie opwekken.

Reacties naar gemeenteraad

De ontwerp-Energievisie ligt van 18 februari tot en met 31 maart ter visie op www.enschede.nl/energievisie. Ook is daar een samenvatting beschikbaar. Inwoners kunnen met een zienswijze laten weten wat zij van de ontwerp-Energievisie vinden. De reacties stuurt het college vervolgens ter vaststelling naar de gemeenteraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio