3.2 C
De Bilt

Opening fitnesszone bij natuurspeelplaats Cool Nature in Hellendoorn

Bij natuurspeelplaats Cool Nature aan de Koemaste in Hellendoorn kunnen vanaf nu niet alleen kinderen, maar ook volwassenen in de fitnesszone bewegen in de buitenlucht. Door hier zeven fitnesstoestellen te plaatsen kan jong en oud hier nu bewegen in weer en wind. Op maandag 4 maart om 15 uur opent wethouder Egbert Nijenbanning deze fitnesszone. Fysiotherapie Zorgsaam en Stichting De Welle verzorgen een introductie en demonstratie van de toestellen. Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn en de toestellen uit te proberen.

Over de fitnesszone

Het idee voor deze fitnesszone kwam van Dineke uit Hellendoorn. Tijdens de corona-epidemie kwam zij met het initiatief om deze fitnesstoestellen in de buitenlucht te plaatsen, zodat je fit kunt blijven, ook als je niet naar de sportschool kunt. De fitnesszone ligt bij natuurspeelplaats Cool Nature, die ook werd uitgebreid met een nieuwe schommel, duikelrek en glijbaan.

Project mogelijk gemaakt door bijdrage uit ‘Salomonsongelden’

De broers Salomonson waren belangrijk bij het oprichten van de Ten Cate-fabrieken in Nijverdal. In de 19e eeuw was ‘Huize Salomonson’ een badhuis voor de medewerkers van Nijverdal Ten Cate. Later werd het gebouw gebruikt door het Groene Kruis en een consultatiebureau. Ook werden er sportkeuringen gedaan. Toen Huize Salomonson werd verkocht, gaf de stichting die het beheerde het geld aan de gemeente Hellendoorn. Onder de voorwaarde dat het geld gebruikt moest worden om de gezondheid van de mensen in Nijverdal en omgeving te verbeteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio