10.5 C
De Bilt

Opschalen werkzaamheden Openbare Ruimte Tubbergen

Tubbergen – Sinds de maatregelen tegen corona is gebleken dat voor veel functies thuiswerken goed te doen is. Dat geldt niet voor werkzaamheden in de Openbare Ruimte van de gemeente Tubbergen. Want onderhoud aan riolering, straten en groen is niet te doen vanachter het bureau. Daarom bleef een groot aantal medewerkers met de nodige aanpassingen aan het werk. En nu het groen volop ontspruit, gaat de gemeente werkzaamheden opschalen en gaan ook degenen die tot nu toe thuisbleven weer aan de slag.

Opschalen

Na invoering van de maatregelen tegen verdere verspreiding van het coronavirus, is door de gemeente gekozen om medewerkers met een verhoogd gezondheidsrisico tijdelijk niet in te zetten. Dit gold onder andere voor de medewerkers van SOWECO in Tubbergen. Nu het voorjaar in alle hevigheid losbarst, gaan ook deze medewerkers weer aan de slag. “De meeste jongens vonden het maar saai om zolang thuis te zitten, zij zijn blij dat ze weer aan het werk kunnen”, zegt wethouder Hilde Berning. “En het is ook echt nodig, want alles groeit nu enorm hard. Daarom zijn we deze week begonnen met het opschalen van de werkzaamheden in het openbaar groen.”

Duidelijke richtlijnen

Binnen het team zijn de richtlijnen duidelijk afgesproken. Er wordt 1,5 meter afstand van elkaar gehouden, er wordt geen koffiegedronken in de kantine of de keten en de medewerkers gaan zoveel mogelijk met het eigen vervoer naar hun werkplekken. “Normaal gesproken knopen veel inwoners een gesprekje aan met onze groenmedewerkers of bieden hen koffie aan”, zegt Jos Eidhof, coördinator team openbare ruimte. “Dat is goed bedoeld, maar in deze coronatijd niet verstandig en daarom niet wenselijk. Wij hopen dan ook dat men dat dit achterwege laat en het houdt bij groeten. Uiteraard vanaf gepaste afstand. Want 1,5 meter is ook voor onze medewerkers echt de norm.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio