1.6 C
De Bilt

OV-ambassadeurs organiseren OV-informatiebijeenkomst en een OV-proefreis in Hengelo

Is reizen met het openbaar vervoer even geleden? Of wordt dit een eerste keer? OV-ambassadeurs leggen u graag uit hoe reizen met bus en trein precies werkt. Gelukkig valt het heel erg mee. Tijdens de  informatiebijeenkomst georganiseerd door de Hulpdienst Hengelo Keijenborg wordt hierover meer uitleg gegeven.

OV-ambassadeurs

OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij presenteren onder ander over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Ook verstrekken zij informatiemateriaal en beantwoorden uw vragen. Deelname is kosteloos en aanmelden voor de informatiebijeenkomst is niet nodig.

  • Datum:                 woensdag 20 maart 2024
  • Aanvang:            14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.
  • Locatie:               Ontmoetingscentrum Ons Huis, Beukenlaan 30, Hengelo GLD

Ga mee met een OV-proefreis

“Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Lucas (67 jaar)

Tijdens de proefreis oefent u met  OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. Op het krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, uw bankpas of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

  • Datum:    woensdagmiddag 3 april 2024
  • Locatie:   vanuit Hengelo GLD

Aanmelden voor informatiebijeenkomst of proefreis kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Meer informatie

Voor meer toelichting: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur  bel naar 038 – 45 40 130.

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio