21.2 C
De Bilt

Overkapping Brinkpassage in Hengelo verwijderd wegens instortingsgevaar

Gisteren dreigde instortingsgevaar van de overkapping boven de passage van winkelcentrum De Brink in Hengelo. Politie, brandweer en toezichthouders ruimte en bouwen van de gemeente hebben de situatie onderzocht. De conclusie van het onderzoek is dat de overkapping, een zogeheten luchtkussendak, zodanig beschadigd is dat het tot een onveilige situatie voor bezoekers en winkels leidt.

Op last van de gemeente dient het luchtkussendak daarom zo snel mogelijk verwijderd te worden. De eigenaar is daarvan via een aanschrijving (besluit last onder bestuursdwang) op de hoogte gesteld. Het luchtkussendak dient voor woensdag 9 augustus in zijn geheel verwijderd te zijn. De passage wordt weer vrijgegeven voor het publiek zodra het dak verwijderd is.

Voorgeschiedenis overkapping

Op donderdag 3 augustus bleek dat op het luchtkussendak boven de Brinkpassage in Hengelo teveel regenwater lag. Op delen van de overkapping bleek zoveel water te liggen dat het inzakte en er instortingsgevaar dreigde. Dit zorgde voor een onveilige situatie. Op last van de gemeente werd de passage gesloten. De brandweer heeft de situatie tijdelijk opgelost door twee snedes te maken in het luchtkussendak. Het water liep daardoor weg naar het lager gelegen platte dak en in de passage zelf. De eigenaar van de Brinkpassage is M7 Real Estate uit Amsterdam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio