15.8 C
De Bilt

Overlast door aanhangers aangepakt: vanaf 1 juli opschoonactie in Groot Driene in Hengelo

Aanhangers die zijn achtergelaten of die parkeerplaatsen langere tijd bezet houden. Het is een vorm van overlast waar we als gemeente regelmatig door inwoners op aangesproken worden. Daarom starten we in juni met een opschoonactie in Groot Driene. Aanhangers waarvan de eigenaar niet bekend is en langer dan 3 dagen in de openbare ruimte geparkeerd staan, krijgen een sticker en worden na 14 dagen weggesleept. Zo wil gemeente Hengelo de leefbaarheid in de wijk vergroten en parkeeroverlast verminderen.

Weghalen aanhangers

Het is verboden om aanhangers langer dan drie achtereenvolgende dagen in de openbare ruimte te parkeren (artikel 5:6 lid 1 onder a van de APV). Omdat vanuit Groot Driene de meeste meldingen erover zijn binnengekomen, start de gemeente met een opschoonactie in deze wijk. Na afloop wordt de opschoonactie geëvalueerd en eventueel voortgezet in andere wijken.

Start op 1 juli

Na een inventarisatie, starten de handhavers van de gemeente op 1 juli met de opschoonactie. Aanhangers zonder kenteken of waarvan de eigenaar niet bekend is én die langer dan drie achtereenvolgende dagen in de openbare ruimte staan, krijgen een sticker.

Als een aanhanger een kenteken heeft, vragen we de eigenaar (persoonlijk of schriftelijk) om de aanhanger weg te halen. Aanhangers met een sticker die er na 14 dagen nog staan, of zijn aangesproken/aangeschreven, worden uiteindelijk weggesleept.

Schoon, heel en veilig

Burgemeester Sander Schelberg: Wij willen een stad waar iedereen kan genieten van schone en nette openbare ruimtes. Afval of spullen achterlaten in de openbare ruimte, werkt verloedering in de hand. Aanhangers en voertuigen zonder kenteken zijn veel inwoners een doorn in het oog. Ze verstoren het mooie straatbeeld en werken als een magneet voor andere rommel. Daarom starten we met deze opschoonactie. Laten we samen zorgen voor een fijne en schone stad’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio