14.5 C
De Bilt

Pasen en lente in Losser op Boerenmarkt 30 maart: alle kinderen welkom

Het is officieel lente! En dat wordt uitbundig gevierd op de Boerenmarkt komende zaterdag in het centrum van Losser. Alles staat in het teken van Pasen en het groene voorjaar. Er wordt een speciale Kids Doedag georganiseerd voor alle kinderen uit de gemeente Losser en ook ver daarbuiten. Eieren zoeken op drie verschillende tijdstippen: 11 uur, 12.30 uur en 14.00 uur, waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Eieren schilderen en pimpen, een paasfoamfiguur knutselen en je eigen paasplacement versieren. En laat je vrolijk schminken door het creatieve schminkteam. De jeugdcommissie van carnavalsvereniging De BokelBulkes zijn al tijden in de weer om deze leuke kinderactiviteiten voor te bereiden. Meedoen is gratis! En natuurlijk is het geen Pasen zonder de vrolijk huppelende paashazen die lekkere paaseitjes op de markt uitdelen. Ondertussen zorgen de Tukkerbloazers en een popband van de Losserse muziekschool voor de muzikale noot.

Nieuw in Losser: start uitleen muziekinstrumenten

Tijdens de Boerenmarkt is het officiële startsein van de muziekinstrumentenuitleen in de bibliotheek. Bijzonder en uniek! Stichting Fundament biedt de mogelijkheid vanaf 30 maart om een muziekinstrument te lenen. Heb je altijd al muziek willen maken, maar nog niet meteen een instrument willen of kunnen aanschaffen? De mogelijkheid om er eentje te lenen, kan dus vanaf nu. Er is keuze uit verschillende soorten instrumenten. Tussen 11.30 en 13.00 uur zijn er muziekdocenten in het Lossers Hoes aanwezig voor uitleg en worden er muzikale optredens verzorgd. Kom langs en kijk wat de mogelijkheden zijn!

Heerlijke, verrassende en originele producten

Er is zoveel te doen in het dorp, dat je bijna vergeet dat de Boerenmarkt er is. Maar liefst 50(!) kramen staan er deze keer paraat, met nu ook weer nieuwe en verrassende deelnemers. Lekker proeven, neuzen, beleven en kiezen. Een kleine greep uit wat men kan verwachten: heerlijke vers gerookte paling, ambachtelijk gemaakte worsten, diverse soorten vlees van runderen uit de buurt, Losserse boterkoek, zelfgemaakte jam, vers fruit uit Rossum, prachtige bloemenkransen, zijde bloemen, schoonmaakmiddelen, kaas & noten, chocolade, lekkere sauzen, sierraden, cadeau-ideeën, kinderkleding, (paas)decoratie en brocante & curiosa.

Tussendoor heerlijk lunchen of een borrel na afloop in een van de gezellige Losserse horeca maakt een bezoek aan Losser komende zaterdag meer dan waard. Geniet van de ter plekke gebakken tuffelpannenkoeken. Of haal een lekkere verse gehakbal of een geurig kopje soep.

Waar en wanneer? Zaterdag 30 maart: 10.00 – 16.00 uur in het centrum van Losser.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio