-2 C
De Bilt

PMD-containers in Oldenzaal extra gecontroleerd

Oldenzaal – De komende periode voert de gemeente in samenwerking met Twente Milieu extra controles uit op de containers met oranje deksel naar de samenstelling van het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons). Inwoners ontvangen een groene kaart bij een juiste samenstelling van de verpakkingencontainer en een oranje kaart wanneer er materiaal wordt aangetroffen dat er niet in thuishoort.

Oranje kaart: container niet geleegd

Bij een oranje kaart wordt de container niet geleegd, inwoners kunnen het verkeerde afval verwijderen en hem de eerstvolgende keer opnieuw aanbieden. In extreme gevallen kunnen boetes voor het verkeerd aanbieden van afval worden uitgedeeld.

Restafval tussen PMD

Helaas zit er regelmatig restafval tussen het verpakkingsmateriaal (plastic, blik en drankenkartons). Dat is erg jammer, want de verpakkingen kunnen dan niet meer goed worden verwerkt. Wanneer an-der afval bij de verpakkingen wordt gegooid, zorgt dit ervoor dat de hele lading in de vuilniswagen ongeschikt wordt voor hergebruik en moet worden afgekeurd. Deze lading verdwijnt dan alsnog in de verbrandingsoven. Dat is niet alleen slecht voor het milieu maar ook kostbaar.

Niet goed scheiden kost geld

Met het niet goed scheiden zijn extra kosten gemoeid, die vervolgens moeten worden doorberekend in de afvalstoffenheffing. Daarom voert de gemeente controles uit op de samenstelling van het verpak-kingsmateriaal. Samen houden we de kosten zo laag mogelijk.

Bewustwordingsactie

Met de kaartenactie wil de gemeente inwoners van Oldenzaal bewuster maken van het op een goede manier aanbieden van de verpakkingencontainer (plastic, blik en drankenkartons). In sommige gevallen zijn inwoners zich niet bewust van wat er wel of niet in de verpakkingencontainer mag, de kaartenactie moet daar verandering inbrengen.

Wat mag er in de verpakkingencontainer?

Plastic verpakkingsmateriaal, drankenkartons en blik worden samen ingezameld. Deze afvalstroom noemen we verpakkingen. Een verpakking is altijd bedoeld voor eenmalig gebruik, is altijd ‘vol’ bij aankoop en ‘leeg’ na verbruik van de inhoud. Meer informatie over wat er wel of niet in de verpakkin-gencontainer hoort is te vinden op www.twentemilieu.nl/oldenzaal/verpakkingen of in de gratis mobiele app van Twente Milieu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio