2.2 C
De Bilt

Subsidiecampagne Poen voor Groen gestart in 7 Twentse gemeenten.

HengeloIn Twente komt de campagne “Poen voor Groen” nu echt op gang. Deze actie wordt door de Stichting Duurzaam Thuis Twente georganiseerd namens -inmiddels- zeven Twentse gemeenten. In september is er gestart in Almelo, Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente en Twenterand. Sinds kort is ook de gemeente Hengelo aangehaakt. Doel van de actie is om huiseigenaren te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken met kleine duurzame maatregelen.

Poen voor Groen is opgezet in het kader van de landelijke Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Concreet houdt de actie in dat een huiseigenaar tot € 50,- geld terug kan krijgen voor de aanschaf van energiebesparende artikelen bij een deelnemende winkelier.

Subsidie voor aanschaf kleine duurzame maatregelen

Inwoners -van de 7 deelnemende gemeenten- die energiebesparende materialen zoals ledlampen, tochtstrippen, radiatorfolie of andere duurzame producten aanschaffen, worden hiervoor beloond. Zij ontvangen een subsidie tot 50 euro terug als ze meedoen met de actie.

Meedoen met Poen voor Groen is heel simpel… 

  1. Meld je aan op de actiewebsite PoenvoorGroen.nl
  2. Koop een energiebesparend product bij een deelnemende winkel
  3. Dien de kassabon in op de actiesite
  4. Ontvang na goedkeuring het aankoopbedrag (max. 50 euro) terug op je bankrekening

Subsidie mogelijk tot 31-3-2021 maar OP=OP.

De campagne is op 1 september van start gegaan met de opening van de actiewebsite PoenvoorGroen.nl. Inwoners van de deelnemende gemeenten kunnen tot 31 maart 2021 deelnemen maar OP=OP. Zodra het subsidiepotje van de gemeente leeg is, stopt de actie.

Op de actiewebsite is meer informatie te vinden. Ook staan hier de actievoorwaarden, de lijst met voor subsidie in aanmerking komende producten en de deelnemende partijen vermeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio