25.7 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

Praktisch verkeersexamen 2022 voor basisscholen in Haaksbergen

Op vrijdag 13 mei is het zo ver. Dan leggen leerlingen van zeven Haaksbergse basisscholen het zogeheten praktisch verkeersexamen af. Voorgaande jaren was het een groot succes. De route van het verkeersexamen loopt door Haaksbergen. Ook de kinderen van de basisscholen uit Sint Isidorushoeve en Buurse fietsen deze route.

Praktisch verkeersexamen

Tijdens de rondrit worden eenvoudige en lastige verkeersverrichtingen afgewisseld, om op die manier de alledaagse verkeerspraktijk zo dicht mogelijk te benaderen. Om mee te mogen doen, moeten deelnemende leerlingen het theoretisch examen succesvol hebben afgelegd. Om te slagen voor het praktisch verkeersexamen, moeten ze correct deelnemen aan het verkeer.

Bijna 200 leerlingen doen mee

Op diverse plekken staan ouders die de kinderen beoordelen op juist handelen. De kinderen zijn tijdens het examen herkenbaar aan hun oranje hesjes. Wie niet te veel fouten maakt slaagt voor het praktijkexamen. In totaal gaat het om bijna tweehonderd basisschoolleerlingen die het praktisch verkeersexamen gaan afleggen. Het verkeersexamen wordt georganiseerd door verkeersouders en door Veilig Verkeer Nederland, met medewerking van de politie en de gemeente Haaksbergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio