21.2 C
De Bilt

Prins Bernhardplantsoen wordt “binnentuin van Hengelo”

Het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo krijgt een opknapbeurt, inclusief verbouwing en uitbreiding van het paviljoen dat er staat. Tijdens een inloopbijeenkomst op dinsdag 20 juni konden belangstellenden de plannen inzien. Het plantsoen moet “de binnentuin van Hengelo” worden.

Wethouder Gerrits is enthousiast over het project: ‘De binnenstad van Hengelo wordt steeds mooier. Vanuit ons Actieplan binnenstad werken we daar hard aan. Bij zo’n mooie binnenstad hoort een mooie binnentuin. Het Project Prins Bernhardplantsoen is een van de projecten waarmee we de binnenstad van Hengelo ondernemend, bruisend, aantrekkelijk en bereikbaar maken’.

Opknapbeurt Prins Bernhardplantsoen

Het Prins Bernhardplantsoen is toe aan een opknapbeurt. Dat geldt voor de paden, het groen en de speelplek. De wethouder ziet nog een andere aanleiding voor de opknapbeurt: ‘De binnenstad krijgt er de komende jaren flink wat nieuwe woningen bij, vooral appartementen. Het Prins Bernhardplantsoen wordt hierdoor nog belangrijker’.

Verbouwing

Paviljoen De Ontmoeting is deel van het plantsoen. Tot nu toe kon het paviljoen alleen gebruikt worden tijdens de zomer en deels in het voor- en najaar. ‘In de “binnentuin van Hengelo” willen we horeca tijdens het héle jaar’, vertelt Gerrits. ‘Daarvoor gaan we het paviljoen aanpassen. Het is een bijzonder gebouw, waarop we zuinig zijn. Zo behouden we het voor de toekomst’.

Na de zomer

De start van het project staat gepland voor na de zomer. Voor de verbouwing van het paviljoen komt er eerst nog een vergunningprocedure. En voor het plantsoen en het paviljoen vraagt het college eerst nog de gemeenteraad om financieel akkoord. Wethouder Gerrits: ‘Als het plantsoen en paviljoen straks klaar zijn hebben we een binnentuin waar Hengeloërs trots op kunnen zijn: open, groen en bereikbaar voor iedereen’.

Informatie

De inloopbijeenkomst van dinsdag 20 juni trok zo’n 60 belangstellenden. Inwoners en ondernemers uit de directe omgeving waren hiervoor door de gemeente uitgenodigd. Ook andere geïnteresseerden waren welkom. Vertegenwoordigers van MAS Architectuur en van de gemeente waren aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Informatie over het project is te vinden op hengelo.nu/prinsbernhardplantsoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio