10.4 C
De Bilt

Regenboogpad weer terug in Enschede!

Sinds 17 mei heeft Enschede weer een Regenboogpad. Het is op die dag feestelijk geopend door wethouder Arjan Kampman en Anka Mulder, voorzitter College van Bestuur van Saxion.

Regenboogpad

Het Regenboogpad staat voor een brede inclusiviteit. Zo wil Enschede openlijk laten zien dat het een Regenboogstad is en inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel draagt. En dat iedereen hier welkom is en mag zijn wie die is. Dat betekent dat iedereen mee kan doen, ongeacht voorkeur, huidskleur, beperking, opleiding of geloof. Om die reden wordt er ook gevlagd aan het Stadhuis en bij Saxion, om zichtbaar te maken dat inclusiviteit belangrijk is.

Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden

Het vernieuwde Regenboogpad is gelegd op een nieuwe en verbeterde onderlaag. Dat moest onder droge weersomstandigheden gebeuren en ligt er daarom al even, maar de officiële ingebruikname van het Regenboogpad is vandaag, op ‘IDAHOT’. Dit is de internationale dag tegen lhbti+ fobie, wereldwijd wordt er op dan aandacht gevraagd voor discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, expressie of geslachtskenmerken. Op deze dag wordt diversiteit en inclusie gevierd.

Ook de Pride Expo op het van Loenshof gaat over het vieren van diversiteit en inclusiviteit, en gaat om de vraag wat ieders rol hierin is.

Een inclusieve samenleving vraagt inlevingsvermogen in de ander. Het Regenboogpad wijst blijvend op de vraag wat ieders rol is in een samenleving die voor iedereen gelijkwaardig is. Zoals Arjan Kampman, wethouder Inclusie, zegt: “Inclusiviteit betekent voor mij een samenleving waarin alle mensen mee kunnen doen. Daar werken we samen aan. Dat kun je simpel doen: “behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio