15.6 C
De Bilt
vrijdag, 19 augustus 2022

College wil riolering en inrichting Glanerbrugstraat met spoed aanpakken

Glane-BeekhoekDe riolering in de Glanerbrugstraat in Glane-Beekhoek is dringend aan vervanging toe. Uit recente inspectiebeelden van de riolering blijkt, dat de kwaliteit van de bestaande rioolbuizen zeer slecht is en dat deze op zeer korte termijn moeten worden vervangen. De weg moet bij deze werkzaamheden helemaal worden opengebroken.

Riolering

Wethouder Jaimi van Essen: “nu uit onderzoek blijkt dat de riolering met spoed moet worden vervangen, dan vinden we dat als college een goed moment om ook meteen de inrichting en veiligheid (snelheid, oversteekbaarheid) van de straat te verbeteren. Bovendien is het college van mening dat álle invalswegen van Losser er netjes en verzorgd bij moeten liggen. Daarom stellen we de raad voor om een aanvullend krediet van € 550.000 beschikbaar te stellen, zodat we het werk meteen goed en volledig kunnen uitvoeren, in nauwe afstemming met de bewoners.”

riool en inrichting
CC BY 1.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=192723

Inrichting

Op 14 december jl. is een (digitale) bewonersbijeenkomst gehouden over de kwaliteit van de riolering in de Glanerbrugstraat. In februari aanstaande wordt de gemeenteraad voorgesteld een krediet beschikbaar te stellen voor een nieuwe inrichting van de straat. Medio februari is er vervolgens een bewonersavond. Plan is om tijdens deze avond een voorlopig ontwerp voor de Glanerbrugstraat te presenteren. In maart 2022 wordt een definitief ontwerp voor de herinrichting opgesteld. Daarna zullen de werkzaamheden worden uitgevoerd.

Het streven van de gemeente Losser is om voor de zomer van 2022 klaar te zijn met reconstructie van de Glanerbrugstraat in Glane-Beekhoek.

Meer informatie over het project is te vinden op www.losser.nl/Inwoners/Dorpen/Glane/Projecten_Glane_Beekhoek/Glanerbrugstraat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio