18 C
De Bilt

Rotary Rijssen laat ook wethouders hamburgers bakken voor Rise Up

Rotary International Nederland is dit jaar 100 jaar; Rotary Rijssen Regge Regio trakteerde daarom bezoekers van het centrum in Rijssen op broodjes hamburger op zaterdagmiddag 8 juli. De wethouders René de Koff, Bert Tijhof en Erik Wessels bakten mee. Doel was om de lokale stichting Rise Up onder de aandacht te brengen; het doel van Rise Up is een armoedevrije gemeente Rijssen-Holten in 2030.

Rotary Rijssen

Leden van Rotary Rijssen Regge Regio en Rise Up bakten op de warme zaterdagmiddag burgers voor burgers in het centrum van Rijssen. “We hadden een plekje in de schaduw en de warmte viel daar erg mee”, vertelt Marina Stokroos. “De burgers gingen er overigens prima in. De mensen waren ook heel geïnteresseerd en waardeerden het ook dat er een initiatief is om medeburgers te helpen.”

Drie wethouders bakten die middag mee. “Echt petje af dat zij, ondanks hun drukke werkschema, een groot deel van de middag aanwezig waren en de handen uit de mouwen hebben gestoken!”

Eeuwfeest Rotary

In het kader van het Rotary Nederland eeuwfeest is er een estafette van 5000 kilometer langs alle 500 clubs. Van club naar club wordt via een bakfiets aandacht gevraagd voor allerlei projecten, door heel Nederland. Aan de estafette dienen alle Rotaryclubs een goed doel te verbinden.

Rotary Rijssen Regge Regio koos daarvoor de stichting Rise Up. Rotary Hellendoorn droeg de bakfiets zaterdagmiddag over aan de club Rijssen Regge Regio. Vervoerder Pultrum uit Rijssen vervoerde de bakfiets op ludieke wijze naar Wierden, waar de fiets, voorafgegaan door de brandweer, op feestelijke wijze overgedragen werd aan de club in Wierden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio