14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Rotary Rijssen Regge Regio bakt burgers voor burgers; bakfiets voor Wierden

Rotary International is 100 jaar; Rotary Rijssen Regge Regio trakteert bezoekers van het centrum in Rijssen op broodjes hamburger op zaterdagmiddag 8 juli. Wethouder Bert Tijhof bakt ook een paar burgers mee. Doel is om de lokale stichting Rise Up onder de aandacht te brengen.

Rotary Nederland heeft in het kader van het eeuwfeest een estafette van 5.000 kilometer langs alle 500 clubs in het land georganiseerd. Van club naar club wordt via een bakfiets aandacht gevraagd voor allerlei projecten, door heel Nederland.

Overdracht bakfiets aan Rotary Rijssen

Rotary Hellendoorn draagt de bakfiets zaterdagmiddag over aan de club Rijssen Regge Regio. Vervoerder Pultrum uit Rijssen is bereid gevonden om de bakfiets op ludieke wijze middels een stevig transportmiddel te vervoeren naar Wierden, waar de fiets op feestelijke wijze overgedragen wordt aan de club in Wierden.

Aan de estafette dienen alle Rotaryclubs een goed doel te verbinden. Rotary Rijssen Regge Regio koos daarvoor de stichting Rise Up. Het doel van de stichting is een armoedevrije gemeente Rijssen-Holten in 2030. Rotaryleden en vrijwilligers van Rise Up staan zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur gezamenlijk in het centrum met twee tenten waarin ze ‘burgers voor burgers’ bakken. De broodjes hamburger worden gratis uitgedeeld aan centrumbezoekers. Daarnaast wordt informatie verstrekt over Rise Up.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio