5 C
De Bilt

Samen Winter Warm in Zuid en West

Enschede – ‘Samen Winter Warm’ is een actie voor inwoners van Enschede Zuid en West. SVEN Welzijn, de gemeente Enschede en de partners in de wijk slaan de handen ineen voor wijkbewoners, die door het coronavirus alleen thuis zitten en niet naar buiten kunnen of durven. De actie Samen Winter Warm zorgt ervoor dat inwoners met elkaar in verbinding blijven in tijden dat sociale interactie steeds lastiger wordt.

Samen Winter Warm in gesprek blijven

Nu steeds meer mensen noodgedwongen thuiszitten, nodigt SVEN Welzijn (onderdeel van Incluzio Uitvoering) buurtbewoners uit om toch met elkaar in gesprek te blijven. Met inachtneming van de corona-regels, openen in de maand december op verschillende plekken in het stadsdeel locaties, waar inwoners terecht kunnen voor een kop soep, kerststol maar vooral ook een luisterend oor.

Let wel: als de coronamaatregelen in december het toelaten! Anders wordt er gewerkt met huis aan huis brengen aan de hand van de aanmeldingen.

Eenzaamheid voorkomen

“Juist in deze tijd is het belangrijk dat we samen in verbinding te blijven en elkaar helpen waar dat kan. Met de actie Samen Winter Warm stimuleren we wijkbewoners om in hun eigen buurt onder de mensen te komen en bijvoorbeeld eenzaamheid te voorkomen”, aldus Sigrid Binksma, Netwerkcoach bij SVEN Welzijn.

Extra hulp waar nodig

De gemeente Enschede ondersteunt deze actie van harte. Stadsdeelmanager Zuid en West Timo Keuken: “Zeker in deze tijd moeten we aandacht houden voor elkaar en in gesprek blijven over wat ons bezighoudt. Deze actie versterkt het sociale contact tussen buurtbewoners en professionals en dat stelt ons ook in de gelegenheid om extra hulp en ondersteuning te geven aan hen die dat nodig hebben”.

Deelnemende partners

De betrokkenheid van partners in de wijk die mee willen helpen is al hartverwarmend. De volgende partners hebben al toegezegd: o.a. Power Royael, Speeltuin Stevenfenne, Speeltuin Robinia, Speeltuin Stadsveld, Alifa, wijkraad Pathmos, kinderboerderij de Wesseler, M-Pact, het Stroinkshuis – De Woonplaats,  Doe Mee Huis, Smiley, Wijkraad Stadsveld,  Alles – in – één – school De Zuidsprong, Wijkraad Wesselerbrink, Stichting Wijkbudgetten Stroinkslanden, Wijk Platform Helmerhoek, Stichting Noaberschap Helmerhoek. Wellicht sluiten er nog meer partners aan het Samen Winter Warm actieplan in gang te zetten.

Flyer in de bus

Inwoners van de stadsdelen Zuid en West ontvangen binnenkort een flyer met de aankondiging dat er wintersoep en een kerststol afgehaald kunnen worden in een wijkcentrum, bij een speeltuin of andere locatie in de eigen buurt. Let wel: als de coronamaatregelen in december het toelaten! Anders wordt er gewerkt met huis aan huis brengen aan de hand van de aanmeldingen.

Straat versieren

Daarnaast worden wijkbewoners uitgenodigd om zelf ook 10 adressen te verzamelen. Hiermee kunnen ze een straatversieringspakket afhalen waarmee ze samen met hun buren de eigen straat kunnen versieren tijdens de komende winterdagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio