7.7 C
De Bilt

Samenwerking door drie organisaties voor een mooiere binnenstad

Op woensdag 1 november ondertekenden de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO), WBO Wonen en de gemeente Oldenzaal een samenwerkingsovereenkomst. Met deze overeenkomst bekrachtigen de drie partners hun samenwerking voor het plangebied Langestraat en omgeving. Zo komt de ontwikkeling van dit deel van het stadscentrum weer een stapje dichterbij.

Oldenzaal ontvangt € 1,3 miljoen van het Rijk om voorgestelde plannen in de binnenstad samen met HMO en WBO Wonen uit te voeren. Het gaat om de herontwikkeling van de voormalige postkantoorlocatie (de Nieuwe Post), het Topsportpand (Deurningerstraat 39), de winkelpassage Vijfhoek-Deurningerstraat, sociale huurwoningen aan de Langestraat en omliggend openbaar gebied. Resultaat: een toekomstbestendig woongebied en aantrekkelijke entree naar de binnenstad.

uc?id=19njnIQBvwtntjLKkWYa3IG 1a2neiCYa
Drie organisaties werken samen. Foto: Geert COX;

Samenwerking

De gemeente Oldenzaal zet, samen met haar partners, in op een binnenstad waar je prettig kunt winkelen, werken en wonen in een sfeervolle omgeving. Wethouder Evelien Zinkweg: “De subsidie van het Rijk is een mooie stimulans om dit gebied versneld om te vormen tot een aantrekkelijk woonen aanloopgebied. Ik ben blij dat we als gemeente hierin samen mogen optrekken met WBO Wonen en HMO en hiermee weer een stap kunnen zetten in het proces.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio