22.1 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Scholen Geesteren en Albergen winnaar Overijsselse verkeersquiz

Veilig de weg op is van groot belang. En dat weet onze jeugd maar al te goed. De groepen 6 van basisschool Kadoes uit Albergen en Aloysiusschool uit Geesteren hebben namens alle basisscholen van gemeente Tubbergen deelgenomen aan de Overijsselse verkeersquiz. Na een spannende strijd, zijn zij naar huis gegaan met een grote beker. Net als vorig jaar heeft Tubbergen de Overijsselse kampioenschappen gewonnen. Zij hebben laten zien, dat ze de meeste kennis hebben van verkeersveiligheid.

De gemeente Tubbergen is trots op onze jonge inwoners. En natuurlijk op de leerkrachten, want zij zijn de drijvende kracht achter dit resultaat. Wethouder Erik Volmerink heeft beide scholen bezocht en getrakteerd op een ijsje: “Dat hebben ze wel verdiend,” vindt de wethouder. “In totaal hebben meer dan 100 basisscholen meegedaan. Het is al knap dat ze in de finale staan, maar winnen is natuurlijk helemaal geweldig!”

Spannende strijd voor Kadoes uit Albergen

Ook juf Judith en juf Toos van basisschool Kadoes uit Albergen zijn trots op hun leerlingen: “De leerlingen hebben in de voorrondes 36 vragen beantwoord en de kinderen met de hoogste score zijn het podium op gegaan om namens de klas te strijden. Het zijn dubbele winnaars, want in de quiz van Tubbergen, kwamen ze als eerste uit de bus. Heel knap hoe ze het hebben gedaan. Ze staan op het podium voor een volle zaal. Dat geeft altijd extra spanning.”

Het team van de Aloysiusschooluit Geesteren waren in de voorronde als tweede geëindigd, maar mochten het team van Kadoes uit Albergen versterken tijdens de Overijsselse kampioenschappen in Hengelo “Het was voor onze kinderen een echte verrassing dat ze toch door mochten,” vertelt juf Kim van de Aloysiusschool. “Een week eerder hebben we net verloren van Albergen. En ook nu was de strijd in de finale erg spannend. Tubbergen stond eerst op achterstand, maar met de moeilijke inzichtvragen hebben ze het team van Hengelo weten in te halen en uiteindelijk bij de slotvraag weten te verslaan.”

Verkeersveiligheid van groot belang

Inmiddels hebben alle basisscholen uit de gemeente Tubbergen een Twents verkeersveiligheidslabel. Scholen ontvangen het verkeerslabel als in de omgeving van de school voldoende aandacht is besteed aan verkeersveiligheid, ouders betrokken zijn bij de veiligheid van hun kinderen op en rond de school en de school moet zorgen voor theorie- en praktijklessen rondom verkeersveiligheid.

In de gemeente Tubbergen vinden we verkeersveiligheid van groot belang. Zeker als het gaat om de jongere generatie. “We passen onze wegen waar nodig aan in de omgeving van scholen, maar ook de basisscholen zelf besteden over de verschillende leerjaren heen veel aandacht aan de veiligheid in het verkeer,” licht wethouder Volmerink toe. “Van theorieles tot praktijkles, zoals de dode hoekspiegel. Leerlingen mogen in de cabine van loonwerkers gaan zitten en zien dan pas, dat je niet ziet wat er dicht bij gebeurt. Zo leren ze al op jonge leeftijd dat zij goed op moeten letten in het verkeer.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio