13.5 C
De Bilt

Burgemeester sluit bedrijfspand Nijverdal op grond van Opiumwet

Nijverdal – Op 14 juni 2022 is op last van burgemeester Eijbersen van de gemeente Hellendoorn een bedrijfspand aan de Bedrijvenweg in Nijverdal gesloten voor een periode van zes maanden. De reden is dat de politie in het pand een professionele hennepkwekerij heeft aangetroffen met 819 planten.

Onacceptabel

De gemeente Hellendoorn voert een sluitingsbeleid bij het aantreffen van de productie van hard- en softdrugs in een bedrijfspand. Dit doet zij mede op basis van regionaal gemaakte afspraken en nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en Openbaar Ministerie. Het sluitingsbeleid is bedoeld om een einde te maken aan de productie van drugs, drugshandel, overlast en de aanloop van drugsgebruikers en criminelen.

Reden Sluiting

Reden hiervoor is dat de drugsketen de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. ‘Elke inwoner van de gemeente Hellendoorn moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. De productie van drugs, de handel erin en de overlast die dat met zich meebrengt, tolereren wij daarom niet.’, aldus burgemeester Jorrit Eijbersen.

Blijf melden

‘Voor ieders veiligheid is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties of vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen blijven melden’, geeft burgemeester Eijbersen aan. De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio