14.7 C
De Bilt

‘Let met het mooie weer op snelle stroming in rivieren’, waarschuwt Waterschap Vechtstromen

Sinds donderdag is het beter weer geworden, met temperaturen tot 25 graden. ‘Hou echter rekening met sterkere stroming als u het water op wilt met een kano, bootje, of een sup.’ Hiervoor waarschuwt het waterschap Vechtstromen.

Zwemmen sterk afgeraden vanwege gevaarlijke stroming en waterkwaliteit

Door de vele neerslag wordt er via beken, rivieren en kanalen namelijk veel neerslag afgevoerd en kan er een sterke stroming zijn. Zwemmen in rivieren en kanalen raden wij sterk af. Je weet nooit wat er onder water ligt en ook de waterkwaliteit is onbekend. Bovendien staat er nu dus sterke stroming. Wilt u zwemmen, doe dat dan in officieel aangewezen zwemwater.

Het waterschap adviseert u goed op te letten wanneer u het water op gaat. ‘Het is niet altijd aan het water te zien hoe snel het stroomt en waar onderstroming ontstaat. Laat uw kinderen, maar ook uw hond niet uit de boot of kano in het water springen. Vooral in de buurt van stuwen kan er sterke stroming staan.’

Zwem in officiële zwemwaterlocaties

Er wordt door het waterschap sterk afgeraden om te gaan zwemmen in beken, rivieren en kanalen, zeker bij hoog water en sterke stroming.

‘De afvoer in de Vecht is op dit moment bijvoorbeeld 45 m3 per seconde en dat is stevig. Wanneer u wilt gaan zwemmen in natuurwater, doe dit dan in de officieel aangewezen zwemwaterlocaties. Van dit water wordt ook de kwaliteit gecontroleerd. Wij controleren van 1 mei tot 1 oktober regelmatig de kwaliteit van het zwemwater van de 46 officieel aangewezen zwemwaterlocaties in ons gebied.’

Check de waterkwaliteit

Check voordat je gaat zwemmen of de kwaliteit van het zwemwater goed is. Dit kun je vinden op www.zwemwater.nl en in de zwemwater app.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio