10.5 C
De Bilt

Sneller groen licht voor fietsers in Enschede

Enschedese fietsers krijgen nu op meer dan 20 plekken sneller groen licht bij gebruik van de Enschede Fietst-app. De functionaliteit bestaat al langer in de app, maar is sinds kort flink uitgebreid en verbeterd. Afgelopen week werd de vernieuwde functie op een feestelijke manier bij fietsers onder de aandacht gebracht.

Doorfietsen in Enschede

Lekker doorfietsen in Enschede, dat is het doel van Snel Groen. Afgelopen week werden fietsers tijdens een promotieactie van dit handige snufje op de hoogte gebracht. Bij het kruispunt van Boulevard 1945 met de singel gaf een promotieteam maandagmiddag en dinsdagochtend langsfietsende Enschedeërs uitleg en een snack voor onderweg.

Hoe werkt het?

Zodra een fietser met de Enschede Fietst-app een verkeerslicht in de verte nadert, gaat er een seintje naar de centrale die de verkeerslichten aanstuurt. Hierdoor komt de zogenaamde groenaanvraag eerder bij het verkeerslicht binnen, in vergelijking met het gebruik van een drukknop of lus in de weg. De kans om op het juiste moment groen licht te krijgen wordt hiermee flink groter.

Minder lang wachten, sneller de stad door

‘De uitbreiding van de ‘Snel Groen’-functionaliteit past helemaal binnen de ambitie van  gemeente Enschede om een aantrekkelijke fietsstad te zijn’, vertelt wethouder mobiliteit Marc Teutelink. ‘Het zorgt ervoor dat fietsers minder lang voor verkeerslichten hoeven wachten en vlotter de stad doorkruisen’. Dat wil echter niet zeggen dat fietsers voorrang krijgen op ander verkeer. ‘De Enschede Fietst-app zorgt ervoor dat je groenaanvraag eerder bij het verkeerslicht terechtkomt. De kans om groen licht te krijgen zodra je bij het verkeerslicht bent is daarmee groter’, legt hij uit.  
 
De Enschede Fietst-app is te downloaden via de App Store en Google Play. Meer informatie en een overzicht van alle verkeerslichten waar de functionaliteit werkt, staat op: www.enschedefietsstad.nl/snelgroen.

Over Enschede Fietsstad

Op de fiets is het leuker! Want fietsen is vrijheid. En goed voor de stad en ieders portemonnee. Het doel van Enschede Fietsstad: elke rit in Enschede die korter is dan 5 kilometer, gebeurt met de fiets. Een ambitieus plan, maar dat moet ook. Als vooruitstrevende stad wil Enschede koploper in fietsen zijn. En blijven. Zo blijft de stad bereikbaar en het is ook nog eens gezond. Daarom zeggen we in Enschede: liever de fiets! Meer info op www.enschedefietsstad.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio