12.4 C
De Bilt

Speciale editie LostEnergy op 12 oktober in ‘t Greune Hoes

Losser – Als je goed thuis om je heen kijkt zie je dat er veel voorwerpen in je huis zijn die je niet of nauwelijks gebruikt. Elk item dat niet gebruikt wordt, heeft energie gekost om het te maken. Verloren energie, die we met het kunstproject Lostenergy zichtbaar willen maken. De hoeveelheid spullen op de tentoonstelling die na zaterdag 12 oktober in ‘t Greune Hoes (Aloysiusschool) te zien is, laat de omvang zien van ons (impulsieve) koopgedrag die de standaard is in onze hedendaagse samenleving.

Help jij mee de tentoonstelling samen te stellen? Kom naar dan 12 oktober naar ‘t Greune Hoes en neem een voorwerp mee van thuis dat je ooit gekocht, gekregen of geërfd hebt maar nooit (meer) gebruikt. En als je de tentoonstelling wilt laten groeien dan laat je je voorwerp achter. Anders neem je het gewoon weer mee naar huis. Als je geen voorwerp hebt maar nieuwsgierig bent naar wat we ermee doen of je wilt de tentoonstelling bekijken, ben je ook van harte welkom.

De meegenomen voorwerpen worden op de foto gezet. De foto’s komen dan op de instagram pagina en website van LostEnergy te staan. Deze actie is ook in Enschede en Almelo geweest voor een indruk kijk op: https://www.instagram.com/lost.energy/ en  www.lostenergy.nl.

Wat gaat er verder gebeuren met de foto’s?

Francoise Braun van ‘Kunstcollectie’ legt uit: “We willen uiteraard ook graag het verhaal van het voorwerp leren kennen, dus nemen we met iedereen ook een klein diepte interviewtje af.

We printen de foto (A4) met bijbehorende tekst uit en maken hiervan een tentoonstelling die in het verlengde ligt van de posters en platen die al in ‘t Greune Hoes te zien zijn. En de voorwerpen die je achterlaat maken weer dat de tentoonstelling verder groeit.”

LostEnergy

Een project over (on)misbare spullen en de energie die het kost om deze te maken en die verloren gaat als ze niet gebruikt worden. Iedereen kent het wel, dat je iets koopt wat je niet echt nodig hebt, wat je eigenlijk niet gebruikt en waarvan je eigenlijk een beetje spijt hebt. Als je zelf zo’n aankoop doet haal je daar over het algemeen je schouders over op, het is niet echt handig maar het gaat ook maar om één dingetje, dus ja, ach. Maar als je al dit soort aankopen uit jouw straat of wijk bij elkaar ziet dan begint de hoeveelheid aardig op te lopen. En vertellen alle individuele gevallen samen een ander verhaal. Het verhaal over de grote hoeveelheid spullen die we nodig denken te hebben en welke invloed dat heeft op de wereld in de vorm van grondstoffen, energie om het te maken, te transporteren en het afval dat het oplevert.

In ‘t Greune Hoes zijn de spullen te zien van een vijftal dorpen en steden uit Overijssel.

Zaterdag 12 oktober is Losser toegevoegd aan het kunstproject.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio