14.7 C
De Bilt

Sportcentrum Vondersweijde:Lammerink en Niehof verbouwen het

Oldenzaal – De aanbesteding voor een bouwteam voor de revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde is succesvol afgerond. Het consortium Noabers heeft de opdracht gekregen. Noabers bestaat onder andere uit Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum en aannemersbedrijf Niehof uit Lattrop. Reimink Zwembaden uit Lemelerveld neemt daarnaast ook een belangrijke positie in binnen het Noabers team. Wethouder Rob Christenhusz: “Het college is blij dat het project is gegund aan een regionale partij. Bovendien heeft deze partij ervaring met de verbouwing van zwembaden.”

Sportcentrum Vondersweijde

“Noabers heeft een goed plan uitgewerkt voor de revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde. Het plan voldoet aan het programma van eisen. Vooral de inzet van een omgevingsmanager voor de communicatie met omwonenden en gebruikers zien wij als een meerwaarde. Het consortium heeft het vernieuwde Dorper Esch in Denekamp gebouwd en heeft daardoor de nodige ervaring”, volgens wethouder Rob Christenhusz.

Revitalisatie

Tijdens de revitalisatie krijgt het buitenbad een volledige overkapping en wordt dit samengetrokken met het binnenbad. Hierdoor wordt het wateroppervlak van het recreatiebad groter. Daarnaast vindt vervanging van de speelelementen van het peuterbad plaats. De belangrijkste installaties worden vervangen en er komt nieuwe dakbedekking boven de zwembaden en natte ruimtes. De vloeren van de kleedruimten worden gereinigd en hersteld. De vloer van de horeca wordt vervangen en enkele gebouwonderdelen worden gerenoveerd, waaronder gevels en vloeren. Het gebouw wordt rondom geschilderd.

Bouwteam

Bij de revitalisatie van sportcentrum Vondersweijde wordt gewerkt met een bouwteam. Bij een bouwteam werken de opdrachtgever en een of meer professionele partijen vanaf het begin van het bouwtraject samen. Voordeel hiervan is onder meer dat het proces vlotter verloopt en dat er één aanspreekpunt is. In het geval van Noabers is dat Lammerink Installatiegroep.

Planning

Noabers gaat in overleg met de gemeente een planning opstellen. Het consortium streeft ernaar om in het derde kwartaal van dit jaar met de bouw te starten. De revitalisatie gebeurt in fasen, zodat het gebouw zoveel mogelijk openblijft voor bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio