31.4 C
De Bilt
vrijdag, 12 augustus 2022

Sportgala Dinkelland kent alleen winnaars

Dinkelland – Vrijdag 12 januari werd het sportgala van Dinkelland alweer voor de achtste keer georganiseerd. Het gala, als vanouds in een volle zaal in het gemeentehuis in Denekamp, kende uitsluitend winnaars. Traditiegetrouw werden aan het begin van het sportgala de kampioenen die Dinkelland rijk is gehuldigd door de gemeente.

 

Tijdens de avond werden de prijzen in de vijf sportcategorieën uitgereikt, evenals de publieksprijs en de persprijs. Ook werd dit jaar een nieuwe prijs in het leven geroepen: de sportwaarderingsprijs. De voorgedragen kandidaten kwamen uit 11 verschillende sportdisciplines en over alle categorieën werden in totaal 20 kandidaten voorgedragen met zo’n 100 actieve sporters. Alle kandidaten kregen lof voor hun bijzondere prestaties.

 

Prijswinnaars sportcategorieën

Uiteraard was de jeugd volop vertegenwoordigd op het sportgala. Maar liefst vijf kandidaten werden voorgedragen in de categorie sporttalent van Dinkelland 2017. Germaine Peels, deelneemster aan de Miss Nederland verkiezing, maakte de winnaar bekend. Zij mocht de prijs overhandigen aan Martijn Brilhuis, volleyballer uit Denekamp die in 2017 op Europees en landelijk niveau top presteerde. Het was de tweede keer dat Martijn genomineerd was. Dit keer was de prijs voor hem en hij was er zichtbaar blij mee.

 

Marieke Westerhof, winnares van de zilveren medaille op het onderdeel roeien achter met stuurvrouw tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000, mocht de winnares bekend maken in de categorie sportvrouwen. Inge Molendijk wist de titel in de wacht te slepen door haar uitstekende prestaties op nationaal niveau bij het volleybal.

 

Drie ploegen gingen dit jaar voor de titel jeugdsportploeg van Dinkelland 2017. In deze categorie ging RSC handbal meisjes B1 er met de prijs vandoor. Zij werd kampioen in de B1 klasse, evenals het voorgaande seizoen. John Joosten mocht hen in zijn eerste werkweek als burgemeester van gemeente Dinkelland, de prijs uitreiken.

 

Dit jaar waren er vier genomineerden in de categorie sportman.  Oud-profwielrenner Hennie Kuiper reikte deze prijs uit aan trouwtrekker Vincent Wagenmans. De touwtrekker was zichtbaar verguld met deze erkenning voor zijn gouden medailles bij het EK Touwtrekken.

 

In de categorie sportploeg streden vier teams om de titel. Winnaar werd Ons Streven 1. Het team mocht uit handen van wethouder sport Benno Brand de felbegeerde trofee in ontvangst nemen. Ons Streven 1 was voor de derde keer op rij genomineerd en ging dit jaar met de prijs naar huis. Het team leverde een topprestatie door zowel de landelijke straatcompetitie als de landelijke veldcompetitie te winnen.

 

Sportwaarderingsprijs, publieksprijs en persprijs

Dit jaar werd voor het eerst de Sportwaarderingsprijs uitgereikt, een prijs voor het  meest aansprekende evenement en de daarvoor actief zijnde vrijwilligers. De organisatie en vrijwilligers van Run Bike Run Deurningen mochten deze prijs uit handen van raadslid Riki Kortink in ontvangst nemen.

 

De publieksprijs werd deze editie voor de derde keer uitgereikt en wel aan Karlijn Greven en meisjes estafette De Dinkel. Zij hadden via Facebook de meeste stemmen verzameld.

 

De persprijs, uitgereikt door Bert Holst van de redactie Noordoost-Twente van de TC Tubantia, ging naar Gerard Veelers uit Ootmarsum. Hij was één van de eerste hardlopers in Ootmarsum en vanaf het begin betrokken bij de Ootmarsumse Lopers Club (OLC), die in 2018 haar 25-jarig bestaan viert. Hij was steun en toeverlaat voor menigeen. Beginners nam hij steevast onder zijn hoede en hij leverde hen vervolgens als ‘ervaren’ lopers af. Gerard is al een paar jaar niet meer echt actief als trainer, maar nog bij elke training aanwezig om te zien hoe het met ‘zijn’ pupillen gaat. Hij is een toegewijd hardloper, altijd enthousiast en onvermoeibaar vrijwilliger. Een voorbeeld voor de sportwereld in zijn algemeenheid.

 

Optredens, presentatie en organisatie

De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van turntriade Ootmarsum, dansgroep Concrete en de jonge zangeres Lois Senger uit Weerselo. Het gala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions van Queen, een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam.

 

De presentatie van het sportgala was in de vertrouwde handen van Arjen Meinders. Licht en geluid werd verzorgd door de bodes van de gemeente Dinkelland. Twan Keizer verzorgde de filmregistratie. Jeroen Keizer was de regisseur van de avond en de algehele organisatie was in handen van Femke Heithuis en Bianca Menderink.

 

Sportief Dinkelland liet zien dat zowel in de breedte als aan de top fantastische sport op hoog niveau wordt beoefend. Het sportgala bleek wederom een goed platform om al deze sporters uitbundig in het zonnetje te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio