16.6 C
De Bilt

Sportverenigingen in Hengelo presenteren hun aangepast sportaanbod

Hengelo – Op zaterdagmiddag 21 mei vanaf 12.00 uur organiseren Hengelo Sport, Wijkracht en gemeente Hengelo de sportmarkt voor passend sporten bij het FBK-stadion. Sportverenigingen uit heel Hengelo slaan de handen ineen en presenteren tijdens deze markt hun aanbod op het gebied van aangepast sporten.

De sportmarkt is gratis te bezoeken voor jong en oud! En is voor iedereen die, op wat voor manier dan ook, moeite ervaart bij sporten en bewegen.

Aanbod van de sportverenigingen

Iedereen die vanwege een beperking (of door welke reden dan ook) moeite heeft met het vinden van een sport, kan tijdens de sportmarkt in contact komen met diverse sportverenigingen uit heel Hengelo. Veel verenigingen zullen aanwezig zijn. Van honkbal tot Zumba. Van kickboksen tot scouting. Het aanbod is ruim en divers. En natuurlijk is er ook de mogelijkheid om de sport ter plekke uit te proberen!

Ook aan de creatieve Hengeloër is gedacht. Atelier Z en Studio Kamak presenteren hun culturele aanbod. Het hele aanbod tijdens de sportmarkt is te vinden op de website van Hengelo Sport (www.hengelosport.nl/activiteitenkalender)

Special Olympics 2022

In aanloop naar de Special Olympics Twente worden door de hele regio sportmarkten voor aangepast sporten georganiseerd. De Special Olympics Nationale Spelen 2022 is het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Van 10 tot 12 juni 2022 is Twente het decor van de Nationale Spelen. Hengelo is eén van de veertien Twentse gemeenten die gekozen is als speelstad. De onderdelen atletiek en hockey worden in Hengelo gehouden. Alle informatie over de komende Spelen is te vinden op www.specialolympics2022.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio