15.6 C
De Bilt

Spreekuur Schuld Hulp Maatje in gemeentehuis Tubbergen

Tubbergen – Mist u als gevolg van een probleem (tijdelijk) het overzicht of dreigt het niet goed te gaan met uw financiën? Schuld Hulp Maatje (SHM) is er om particulieren  te helpen financieel zelfstandig te zijn. Het maatje helpt om samen met u de weg te zoeken uit de wirwar van schulden, of om daar uit te blijven.

 

Schuld Hulp Maatje

“Wij kunnen helpen met vraagstukken rondom financiën en schulden. Het is altijd vertrouwelijk, de persoon in kwestie blijft zelf de regie houden en blijft verantwoordelijk voor de eigen geldzaken”, vertelt Jan Derkman, coördinator van SHM. Er wordt ingezet op gedragsverandering en de samenwerking met verschillende instanties. “We hebben veel kennis over de verschillende instanties die er zijn op het gebied van schuldhulpverlening. Het gaat hier om integrale schuldhulpverlening: wij kunnen doorverwijzen naar instanties als stadsbank en bijvoorbeeld maatschappelijk werk. Dit gaat altijd in overleg en met goedkeuring van de persoon in kwestie”, aldus Derkman. Wethouder Roy de Witte van de gemeente Tubbergen is enthousiast over de werkwijze van Schuld Hulp Maatje: “We zijn al even geleden gestart met schuldhulpmaatjes en inmiddels hebben ze in de gemeente Tubbergen hulp kunnen bieden aan verscheidene inwoners, met een passende oplossing voor diverse problemen. Ik ben erg blij met deze inzet en zal dit blijven steunen.”

 

Wanneer is het spreekuur?

Woont u in de gemeente Tubbergen en heeft u hulp nodig? Loop dan tijdens het inloopspreekuur het gemeentehuis van Tubbergen binnen. Het spreekuur vindt elke donderdag in de oneven weken plaats van 09.00 uur tot 10.00 uur in het gemeentehuis Tubbergen. Een afspraak maken is niet nodig, u kunt zich melden bij de receptie. Aan de hulp van een SHM zijn geen kosten verbonden. Het is hulp vanuit verbondenheid tussen mensen. In de bouw- en schoolvakantie heeft het spreekuur aangepaste tijden.

 

Hoe gaat het verder?

Tijdens het spreekuur wordt er bekeken of SHM u kan helpen. Als dat zo is wordt het aanmeldformulier (www.shmalmelo.nl) met u ingevuld en bekijkt SHM welk maatje het beste aan uw hulpvraag gekoppeld kan worden.  Het maatje blijft u bijstaan totdat de problemen onder controle zijn. Wilt u direct een afspraak maken met SHM in plaats van naar het spreekuur te gaan? Dat kan door een mail te sturen naar: shmtubbergen@gmail.com. Er wordt op korte termijn contact met u opgenomen om een afspraak in te plannen.

 

We zoeken nog nieuwe Schuld Hulp Maatjes!

Zou u mensen met financiële problemen willen helpen? Neem dan contact op met de coördinator Tubbergen via shmtubbergen@gmail.com. Wij kunnen u een gecertificeerde Maatjes-opleiding bieden van 3 dagen (NEN-gecertificeerd). Als Schuld Hulp Maatje besteed u minimaal één dagdeel per week aan het helpen van anderen. “Het is ontzettend dankbaar werk”, besluit Derkman.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio