16.6 C
De Bilt

Streekproduktenmarkt Losser viert kunst, muziek en opening van vernieuwde centrum

Losser Kan het nog gekker in Losser? Klaarblijkelijk wel, want komende zaterdag wordt er nóg meer dan anders op de boerenmarkt in de gemeente van alles uit de kast getrokken om het publiek te vermaken. Met de officiële start van de Week van de Amateurkunst (WAK) wordt kunstzinnig en kunstminnend Losser flink in de watten gelegd.

De Brink wordt omgetoverd in klein Montmartre. Picasso en Van Gogh maken plaats voor zo’n 20 kunstenaars van onder andere het LossersKunstCollectief. Glas-in-lood, keramiek, schilderijen en alles wat door de creatieve handen van de makers ontstaat, wordt geshowd. Het oor wil ook wat: even verderop klinkt het prachtig gezang van de koren Cantica Nova en JoyFul in samenwerking DKTS Losser en het Accordeonorkest ui de gemeente.

boerenmarkt. Foto: gemeente Losser

Laat je verrassen door de vrolijke noten van driemansformatie Potverdrie! En de boerenmarkt zoekt de samenwerking op met de Oosterburen. Het 10-koppig Duits Jazz Ensemble uit Gronau laat de bezoekers heerlijk genieten van hun swingende klanken. Er mag gedanst worden! In de etalages in het centrum hangen foto’s en zijn video’s te zien van de Historische Kring Losser, een vorm van kunst met een linkje naar weleer.

Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht. Op het Teylersplein staat Elena Bunskoek met haar team klaar om de jeugdige bezoekertjes aan de boerenmarkt mooi, kunstzinnig of vrolijk te schminken. De sportieve bezoeker kan kennis maken met een aantal Losserse sportverenigingen. Judo, Zwemclub, tennisclub LTC, atletiekvereniging Iphitos en Lung Fu Kempo presenteren zichzelf voor ‘t Lossers Hoes. 

Treintje langs verbeteringen centrum

Zaterdag staat het Dorp op z’n kop, maar het centrum stond al jarenlang op z’n kop, letterlijk. En zeker niet onverdienstelijk. Bouwer Dura Vermeer verbeterde de straten, legde nieuw straatmeubilair aan en verduurzaamde de parkeerplaatsen bij de supermarkten met onder meer de spraakmakende kratten tegen wateroverlast. Ieder uur vertrekt een treintje met een heuse reisleider dat op verschillende plaatsen halthoudt met uitleg over de verbetering die daar doorgevoerd is.

boerenmarkt-26juni. Foto: gemeente Losser

Opstappunt is bij Administratiekantoor Fedacc/Berry’s Bedden aan de Bernhard Leurinkstraat.  Bij verschillende winkeliers liggen er deze week kaarten waarop inwoners kunnen aangeven wat ze van het nieuwe centrum vinden. Er wordt een waardebon van € 25 verloot. Voor kinderen is er een kleurplaat te verkrijgen.

Heerlijke, verrassende en originele producten

We vergeten bijna waarover het gaat: de streekproductenmarkt. Oude bekende en ook nieuwe deelnemers dienen zich maandelijks aan. Zo ook deze zaterdag met een breed aanbod van deelnemers dat zorgt dat het publiek graag naar het dorp komt op de laatste zaterdag van de maand.

Een kleine greep uit wat men kan verwachten: heerlijke vers gerookte paling, ambachtelijk gemaakte worsten, diverse soorten vlees van runderen uit de buurt, Losserse boterkoek, zelfgemaakte jam, keuze uit tientallen soorten pindakaas, vers fruit uit Rossum, prachtige bloemenkransen, zijde bloemen, schoonmaakmiddelen, kaas & noten, chocolade, lekkere sauzen, sierraden, cadeau-ideeën. De organisatoren van de groots opgezette dorpsquiz ‘De Slag Om Losser’ die in september reuring brengt in het dorp geven acte de préséance. Daarnaast is Muziekvereniging Excelsior van de partij.

Tussendoor heerlijk lunchen of een borrel na afloop op één van de gezellige terrassen van de gemeentelijke horeca maakt een bezoek aan het dorp komende zaterdag meer dan waard.

Waar en wanneer? Zaterdag 25 juni: 10.00 – 16.00 uur in het centrum van het dorp

www.centrumlosser.nl

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio