1.7 C
De Bilt

Subsidieloket voor ondernemers en inwoners van Enschede

Enschede – Enschede is een van de negen Nederlandse gemeenten die een online subsidieloket hebben gewonnen voor de gemeentelijke website. In het loket kunnen Enschedese vrijwilligers en ondernemers kosteloos zoeken naar subsidie voor hun initiatieven, projecten en investeringen.

Subsidieloket

Met de online portal krijgen inwoners en ondernemers toegang tot informatie over duizenden subsidies, fondsen en fiscale regelingen waar zij gebruik van kunnen maken. Zij kunnen in de database zoeken naar financiering om projecten en investeringen van bijvoorbeeld sportclub, culturele vereniging, goed doel of bedrijf mogelijk te maken.

Jij maakt de buurt!

In Enschede kunnen initiatiefrijke inwoners al een paar jaar wijkbudget aanvragen om hun buurt mooier en/of leefbaarder te maken. Bijvoorbeeld door het samen opzetten van activiteiten of het uitvoeren van werkzaamheden. Zo is het gras in Helmerhoek nu altijd netjes door de noaberschapen, is school een makkie met de huiswerkbegeleiding in Enschede Noord en is Stadsveld gezelliger en groener met mooie buurtpleinen. Deze en andere bewonersinitiatieven leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in wijken. Om samen nog meer mogelijk te maken kan nu eenvoudig naar extra financiering gezocht worden via de online portal op www.jijmaaktdebuurt.nl.

Ondernemersloket Enschede, dé ingang voor ondernemers

Ondernemersloket Enschede geeft informatie, advies en ondersteuning aan ondernemers die vragen hebben aan de gemeente. De accountmanagers helpen bij bouw-, vestigings- of verhuisplannen. Zij adviseren over bedrijventerreinen, kavels en locaties en geven informatie over bestemmingsplannen,  personeelsvraagstukken of vergunningen. Ondernemersloket Enschede kent de bedrijfsomgeving en beschikt over een uitgebreid netwerk. De accountmanagers wijzen de weg, afgestemd op plan of vraag van de ondernemer. Op www.enschede.nl/ondernemers is meer informatie en ook de link te vinden naar het subsidieloket.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio