14.9 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Suzanne Egging eerste voorzitter Enschedese toegankelijkheidscommissie

Suzanne Egging is de eerste voorzitter van de Enschedese toegankelijkheidscommissie geworden. Deze commissie is in februari dit jaar door de gemeente ingesteld en heeft als missie om ervoor te zorgen dat onze stad inclusiever en toegankelijker gaat worden voor mensen met een chronische ziekte en/of beperking. In Enschede gaat dit alleen al om ongeveer 40.000 bewoners. Suzanne Egging is nog op zoek naar ervaringsdeskundigen voor de Enschedese toegankelijkheidscommissie. Iedereen met een chronische ziekte en/of beperking die voldoende belastbaar is om een actieve en duurzame bijdrage te leveren kan solliciteren.

Kansgelijkheid

Het VN-Verdrag Handicap is in 2016 door Nederland geratificeerd. In dit mensenrechtenverdrag staat dat mensen met een chronische ziekte en/of beperking als ieder ander recht hebben op kansgelijkheid en een gelijkwaardige behandeling. Toch blijkt dat in de praktijk nog lastig realiseerbaar. In Enschede zijn nog aardig wat plekken die niet of moeilijk toegankelijk zijn voor bewoners met een chronische ziekte en/of beperking.

Suzanne Egging: “Het doel van de commissie is om te zorgen dat toegankelijkheid (in de brede zin van het woord) wordt meegenomen in de vormgeving van de gemeente Enschede. Idealiter zonder dat hiervoor een aparte commissie nodig is. Maar zover is het nog niet. Eerst gaan we zorgen dat de commissie actief betrokken wordt bij de vormgeving, uitvoering en toetsing van de toegankelijkheid in Enschede.”

Over Suzanne Egging

Suzanne Egging is 36 jaar oud en heeft zelf een progressieve genetische aandoening. Hierdoor is ze inmiddels grotendeels rolstoelafhankelijk. Als één van de ambassadeurs voor het VN-Verdrag Handicap zet ze zich gezamenlijk met de ‘Coalitie voor Inclusie Nederland’ in voor het bevorderen van inclusie en toegankelijkheid voor mensen met een chronische ziekte en/of beperking. Ze is hiervoor vanuit verschillende posities betrokken op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Vanaf april dit jaar zal ze er binnen de gemeente Enschede haar schouders eronder gaan zetten.

Aanmelden voor toegankelijkheidscommissie

Omdat het niet voor iedereen mogelijk is om inzendingen op papier en/of via een online formulier te sturen, kan je een inzending plaatsen en/of solliciteren op de manier dat het voor jou het beste werkt. Denk hierbij aan spraakberichten, brieven, vlogs, moodboards, videoclips, zelfgemaakte spellen of andere creatieve uitingen.

Voor meer informatie, kijk op Werken bij Gemeente Enschede | Gemeente Enschede

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio