16.3 C
De Bilt

Tegemoetkoming bij veel medisch afval

Er komt een tegemoetkoming voor Hengeloërs met veel medisch afval, zoals stomamateriaal, incontinentiemateriaal en dialysemateriaal, maken vaker gebruik van de ondergrondse container of laten vaker hun zorgcontainer legen. Daarom vergoedt de gemeente ook dit jaar een deel van de afvalkosten die zij maken. De vergoeding van dit jaar bedraagt maximaal 135,20 euro en kan vanaf 1 mei worden aangevraagd bij de gemeente Hengelo.

Aanvragen

Het aanvragen gaat als volgt. Inwoners die een tegemoetkoming voor 2022 hebben ontvangen, krijgen automatisch het aanvraagformulier voor 2023 van de gemeente thuisgestuurd. Mensen die in 2022 geen aanvraag hebben gedaan, maar mogelijk hier in 2023 wel recht op hebben, kunnen vanaf 1 mei tot 1 november een aanvraag indienen. Mensen komen in aanmerking als ze vaak medisch afval weggooien.

Opsturen

Het aanvraagformulier, de folder en antwoordenvelop zijn vanaf 1 mei op te halen bij veel Hengelose huisartsen of apotheken. Maar ook bij het Zorgloket in het stadhuis. Mensen kunnen het ook aanvragen via het Zorgloket (074) 245 91 31. De aanvrager krijgt dan het aanvraagformulier, de folder en antwoordenvelop per post thuisgestuurd. Ook is het te downloaden op www.hengelo.nl/medischafval. De aanvrager stuurt daarna het ingevulde aanvraagformulier en het bewijsmateriaal naar de gemeente.

Tegemoetkoming

De tegemoetkoming bedraagt maximaal 135,20 euro. Hengeloërs die veel medisch afval hebben en niet in hoogbouw wonen, kunnen ook een zorgcontainer aanvragen. De zorgcontainer is een grijze container die Twente Milieu op afroep komt legen. Mensen die een zorgcontainer hebben, zijn vaak zelf niet in staat om hun afval weg te brengen of hebben veel medisch afval. Meer informatie is te vinden op www.hengelo.nl/zorgcontainer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio