23.3 C
De Bilt
maandag, 15 augustus 2022

Tentoonstelling “Mooi Stuk” komt naar Westerhaar

Westerhaar – De Repair Café-tentoonstelling ‘MOOI STUK! Ode aan de reparatie’ is vanaf 8 november te zien in Westerhaar. Tot en met 8 december staan de stukken in Kulturhus de Klaampe en de bibliotheek. Dat is tevens de thuisbasis van Repair Café Westerhaar.

Bijzondere ontdekkingsreis

MOOI STUK! gaat over het avontuur van repareren. Wat is er mis met een voorwerp, waardoor werkt het niet meer? Om dit te ontdekken gaat een reparateur op dezelfde manier te werk als een dokter: door te kijken, luisteren, voelen. Door vragen te stellen en dingen te proberen. De tentoonstelling neemt je mee op deze bijzondere ontdekkingsreis.

MOOI STUK

De expositie toont vijf gerepareerde voorwerpen alsof het museumstukken zijn: een koffieapparaat, een spijkerbroek, een smartphone, een rolkoffertje en een stoel. Bij elk voorwerp hoort een geluidsfragment, waarin een reparateur vertelt over de reparatie van het voorwerp. Door te luisteren en tegelijk de gerepareerde voorwerpen te bekijken word je aan het denken gezet over reparatie en over je eigen consumptiepatroon en weggooigedrag.

De tentoonstelling is tijdens openingsuren gratis te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio