2.4 C
De Bilt
zondag, 4 december 2022

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Op de pagina Adverteren van Regio Online lees je alles over de mogelijkheden om te adverteren op onze nieuwswebsite. Adverteren kan door middel van content, maar je kunt ook adverteren met banners bijvoorbeeld.

Adverteren

Wist je dat adverteren bij Regio Online helemaal niet duur is? Adverteren kan al vanaf 1 euro per dag voor banners. Adverteren met content kan al vanaf 24,95 euro. Laat je informeren over alle mogelijkheden die wij met adverteren bieden. Natuurlijk vindt je op Regio Online alles over regionaal en lakaal nieuws. Daarnaast kun je weer & verkeersinformatie vinden en via P2000 de actuele 112 meldingen bij jou inde buurt.

Ties en Renske van de Mariaschool in Langeveen winnen de Grote Overijsselse Verkeersquiz

Langeveen Waar sommige vragen een ‘makkie’ waren, vonden ze enkele vragen ook best pittig. Maar Ties Olthof en Renske Weultjes van de Mariaschool in Langeveen bleken samen een topteam te zijn. Want zowel na de gemeentelijke finale als de daaropvolgende eindwedstrijd van de Grote Overijsselse Verkeesquiz 2021 kwamen zij als winnaars uit de bus. Het is de tweede achtereenvolgende keer dat de beker naar de gemeente Tubbergen ging. Vorig jaar won basisschool Kadoes in Albergen de Overijsselse finale. Wethouder Erik Volmerink kwam daarom dit jaar naar Langeveen om de hele klas te feliciteren en te trakteren op een ijsco. “Want”, sprak de wethouder trots, “winnen doe je altijd samen en nooit alleen.”

De finales van de Grote Overijsselse Verkeersquiz 2021, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, verliepen dit jaar vanwege corona anders dan anders. Klaas van Kruistum – bekend van tv-programma’s als ‘Klaas kan alles’ en ‘Wie is de Mol’ – presenteerde de quiz afgelopen woensdag 16 juni in het Wilminktheater in Enschede. Deze editie waren de klassen daar echter niet persoonlijk bij aanwezig maar vanuit de klas via livestreams.

Op het puntje van de stoel

Voorafgaand aan de finale vonden de individuele voorrondes plaats op alle scholen van de deelnemende gemeenten. Veertien winnaars van de gemeentelijke finale vertegenwoordigen hun gemeente in de Provinciale Finale. In het theater gingen Overijsselse gemeenten deze woensdag de strijd met elkaar aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft. Met op het podium twee enthousiaste kinderen per gemeente en fanatieke leerlingen op het puntje van hun stoel in de klas, was de spanning om te snijden. Per school speelden de twee beste leerlingen op het podium in de finale. Klasgenoten moedigden hen vanuit de klas aan met spandoeken. Zij konden de score zien op een groot scherm.

Ties en Renske
Grote verkeersquiz. Foto: Gemeente Tubbergen

Geheime tactiek

De jonge deelnemers beantwoordden vragen over verschillende verkeerssituaties. Het zijn praktijkgerichte situaties uitgebeeld door middel van foto’s, video’s of situatieschetsen, die de leerlingen zelf ook vaak tegen komen. Vanaf de eerste vraag gingen Ties en Renske als een speer. Volgens het duo kwam dat door een speciale tactiek. “Zodra Klaas de vraag had gesteld drukte ik zo snel mogelijk op de knop. Daarna dacht ik pas na over het antwoord”, verklapt Ties de succesformule. “Het werkte supergoed. Onze buren hebben een sloopbedrijf waar de hele dag verkeer rijdt. Dan moet je de regels ook wel een beetje kennen. Sommige vragen waren heel makkelijk. Bijvoorbeeld: welke kleur heeft een verbodsbord: groen, blauw of rood. Dat is natuurlijk rood. Maar vragen over rotondes met drie auto’s en een fietser en over de dode hoek waren soms wel lastig.” Als extra opdracht voor bonuspunten hadden de scholen vooraf een korte presentatie opgenomen of voorbereid over een bepaalde verkeerssituatie. Dat de leerlingen daar enorm druk mee zijn geweest, bleek wel uit de indrukwekkende presentaties die voorbij kwamen. Van korte toneelstukjes over de dode hoek tot uitleg over de voordelen van richting aangeven op je fiets.

Ties en Renske
Grote Verkeersquiz. Foto gemeente Tubbergen

Renske en Ties

Renske geeft toe dat ze best een beetje zenuwachtig was. “Vooral voor de Overijsselse finale”, vertelt ze. “Al gauw ging het zo goed dat ik dacht; laat die zenuwen maar zitten. Het confettikanon op het eind vond ik heel leuk. Ik schrok me rot. En op de terugweg gingen we in Weerselo een ijsje eten. Iemand die daar werkt hoorde dat wij de verkeersquiz hadden gewonnen en zei: ‘dat kan niet, alleen Ajax wint prijzen! Nou, mooi niet. Wij dus ook! Eigenlijk zijn wij dus Ajax maar dan van Overijssel. Al zijn wij helemaal niet voor Ajax maar voor FC Twente.” Met het binnenslepen van de verkeers-cup met de grote oren hebben Ties en Renske bewezen dat ze de verkeersregels en -situaties op hun duimpje kennen. Hadden ze dan niet gelijk hun rijbewijs mee kunnen krijgen? Ties lacht: “Nee helaas niet, daar moeten we nog acht jaar op wachten.”

Een verdiend ijsje van de wethouder

Met een koeltas vol Cornetto-ijsjes bezocht wethouder Erik Volmerink de verkeerssterren in de klas. “Ik ben heel erg trots op jullie”, sprak hij de leerlingen toe. “Wat een mooie prestatie hebben jullie neergezet. Namens de gemeente Tubbergen waren jullie gewoon de beste van Overijssel! En niet alleen Renske en Ties, de hele klas. Winnen doe je altijd samen, nooit alleen.” Wethouder Volmerink maakte van de gelegenheid gebruik om het belang van verkeerslessen te onderstrepen. “Verkeerslessen zijn belangrijk voor jullie veiligheid”, doceerde hij. “Want verkeer kent ook helaas nog altijd verliezers. Ook in de gemeente Tubbergen gebeuren er helaas nog altijd te veel verkeersongevallen. Aandacht voor verkeer en verkeersregels blijft dan ook nodig op de scholen. Daarmee blijft het tevens een belangrijk aandachtspunt binnen de gemeente. Ik ben in elk geval blij dat we hier vandaag met alleen maar winnaars zitten.”

Ties en Renske
Wethouder Erik Volmerink trakteert op ijs .Foto: gemeente Tubbergen

De Grote Verkeersquiz wordt in Overijssel elk jaar georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de Provincie Overijssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio