15.8 C
De Bilt

Twente biedt scholing met baangarantie biedt kans op nieuw werk

Enschede – Scholing met baangarantie. Endoor, Leerwerkloket Twente, Twents Fonds voor Vakmanschap en Werkplein Twente bundelen krachten om nieuwe kansen te hiervoor te creëren.

Samenwerking in Twente

Leerwerkloket Twente, Twents Fonds voor Vakmanschap en Werkplein Twente werken wel vaker samen om mensen met een uitkering te helpen richting werk. Uniek aan deze samenwerking is de inzet van Endoor en toekomstige werkgevers. Door een opleiding op maat worden de kandidaten als pakketbezorger klaar gestoomd om direct aan de slag te gaan bij de aangesloten werkgevers.

Pakketbezorgers

De vraag naar pakketbezorgers is in de afgelopen jaren al gegroeid. Door Covid-19 is de behoefte nog groter geworden. Toch bleek het voor werkgevers moeilijk om de vacatures goed in te vullen, omdat pakketbezorgers meer moeten kunnen dan veilig en volgens planning van A naar B rijden.

Opleiden kandidaten

Mach Transport, TG Koeriers en Service Pakket Oost liepen telkens tegen het probleem aan, dat ze kandidaten zelf moesten opleiden. Werkplein Twente heeft dit initiatief opgepakt. Door in gesprek te gaan met Endoor is er een opleiding op maat gemaakt voor pakketbezorger. Leerwerkloket zorgde vervolgens voor financiering van de opleiding door een beroep te doen op het Twents Fonds voor Vakmanschap.

Werk, taal en rijden

Tijdens de opleiding is er aandacht voor werken in de logistiek als pakketbezorger, verkeersregels, manoeuvreren en schadepreventie, maar er is ook aandacht besteed aan de Nederlandse taal, klantgericht communiceren en Het Nieuwe Rijden. Voor de deelnemende bedrijven zijn dit allemaal belangrijke onderdelen die hun medewerkers zouden moeten beheersen.

Vraag en aanbod

Door vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten met een opleiding op maat heeft deze samenwerking tot een mooi resultaat geleid. Zeven van de twaalf kandidaten sluiten hun opleiding af met een certificaat en hebben bijna allen een arbeidscontract ontvangen bij één van de aangesloten werkgevers.

Inspireren

“Met dit bericht willen we ook andere mensen met een uitkering inspireren om na te denken over hun toekomst en laten zien dat er veel mogelijkheden zijn om weer werk te vinden” geeft Sadettin Mumcu van Werkplein Twente aan. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio